• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"FETÖ hakimleri yargıladı diye bozulan dosyalar var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay'ın HÜDA PAR yöneticilerine ilişkin skandal kararı değerlendiren Avukat Nihat Buğrahan, yakın bir zamanda Anayasa Mahkemesinin, yargılamalarını FETÖ hâkimleri yaptı diye bozduğu dosyaların olduğuna dikkat çekti.

Buğrahan, "28 Şubat ve FETÖ'nün mağdur ettiği insanların sorunlarına çözüm ararken ve yargının devletin bu tür yapılanmalardan temizlendiğine inanmak istediğimiz bir anda böyle bir sorunun özellikle de yaklaşan yerel seçimler öncesi ortaya çıkarılması düşündürücüdür." dedi.

Bingöl'de Avukatlık mesleğini yürüten Nihat Buğrahan, FETÖ mensuplarınca açılmış kumpas davasında HÜDA PAR yöneticilerine verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avukat Buğrahan, HÜDA PAR'ın iki yöneticisi Sait Şahin, Bahattin temel ve HÜDA PAR listesinden milletvekili adayı olmuş Fikret Gültekin hakkında daha önce yerel mahkeme tarafından verilmiş olan 6 yıl 3 aylık cezalarının, Yargıtay tarafından onandığını hatırlattı.

Buğrahan, "Tabi bu dosyanın evveliyatını incelediğimizde görülecektir ki; bu dosyayı hazırlayan kolluk kuvvetleri, soruşturma savcısı, ilk yargılamayı yapan mahkeme heyetinin tümünün FETÖ terör örgütüyle bağlantıları ortaya çıkmıştır. Bunların kimi tutuklandı, kimi firar etti, kimi görevinden uzaklaştırıldı. Buna rağmen bu insanların hazırlamış olduğu istihbarat raporlarıyla, fezlekelerle, iddianamelerle, kararlarla dosya bu aşamaya getirildi ve maalesef geçtiğimiz günlerde bu dosya Yargıtay tarafından onandı." diye konuştu.

Yargıtay tarafından onanan dosyada düşündürücü bazı noktaların var olduğuna dikkat çeken Buğrahan, "İddia edildiği gibi bu şahıslar polisler, savcılar hakimler FETÖ'yle bağlantılıysa bunların yaptığı işlemlere güvenilirlik ne derecededir, yine kamuoyunun takdirine bırakmak lazım bunları. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi lazımdır." dedi.

"Parti yöneticilerinin mağdur edilmemesi için düzenlemelerin yapılması lazım"

Buğrahan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tabii Yargıtay onadı bunları. Bundan sonra karar düzeltme yolu vardır. Ancak bu infazı engelleyemeyecektir. Bu parti yöneticilerinin mağdur edilmemesi, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması muhakkak bir şekilde zorunlu bir husustur."

"Sorunun halledilmemesi durumunda FETÖ ile mücadelenin samimiyeti sorgulanır"

Karar verme mekanizmasında olan yöneticilerin bu soruna eğileceklerine inandığını belirten Buğrahan, aksi takdirde FETÖ ile mücadelede samimiyetlerinin sorgulanacağını ifade etti.

Buğrahan, "İnşallah bu sorun da bir şekilde çözülür. Aksi takdirde iddia edilen hususların birçoğunun havada kaldığı anlaşılmış olur. FETÖ ile mücadelenin samimiyeti sorgulanır. Bu hususlar göz önünde bulundurarak ciddi bir şekilde bu dosyanın tüm ayrıntılarıyla incelenmesi ve buna göre karar verilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

"Yargılamalarını FETÖ hâkimleri yaptı diye Anayasa Mahkemesinin bozduğu dosyalar vardır"

Yargılamaları FETÖ hakimler tarafından yapıldı diye bozulan dosyaların varlına vurgu yapan Buğrahan, "Yakın geçmişte Anayasa Mahkemesi, yargılamalarını FETÖ hâkimleri yaptı diye bozduğu dosyalar vardır. Yani bu kararda ortadayken, baştan sona bu örgütün hazırlamış olduğu fezlekelerle, iddianamelerle, yargılamalarla ortaya çıkan bir dosyanın yeniden yargılama, af ve benzeri yollarla değil, kendi yargılaması içerisinde doğal mecrası içerisinde halledilmesi gerekir. Bu soruna umarız ki yetkili makamlarda bulunan kişiler duyarlılıkla yaklaşarak bir çözüm üretirler." dedi.

Buğrahan, son olarak şunları söyledi: "28 Şubat ve FETÖ'nün mağdur ettiği insanların sorunlarına çözüm ararken ve yargının devletin bu tür yapılanmalardan temizlendiğine inanmak istediğimiz bir anda böyle bir sorunun özellikle de yaklaşan yerel seçimler öncesi ortaya çıkarılması düşündürücüdür ve ister istemez aklımıza bu tür oluşumların devletten ne oranda temizlendiği sorusunu getirmektedir. Temennimiz odur ki bu dosya da doğal mecrası içerisinde hukuki olarak tartışılır ve hukuk içerisinde bir karar verilir." (Nihat Kanat-İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir