• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
İmam hatip okulları Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu tarafından "Hazreti Muhammed ve Gençlik" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Koç İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, ilahi ekibinin Hazreti Muhammed'i konu alan ilahileri seslendirmesiyle devam etti.

Kız Anadolu İmam Lisesi öğrencilerinin cahiliye döneminde kızlarını diri-diri gömüldüğünü anlatan tiyatro gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan Molla Ahmet Bilen, Hazreti Muhammed'in gençlere verdiği değeri anlatarak, eğitimli gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Hazreti Muhammed'in ön güzel örnek olduğunu anımsatan Bilen, "O'nun hayatı, O'nun yaşam tarzı, O'nun insanlara verdiği değer bizim için hedef olmalıdır. Çünkü Hazreti Muhammed'den önceki çağlar, karanlık çağlardı. O'ndan önceki dönemin ismi cahiliye dönemidir. Asr-ı Saadeti biz O'nun ile yakaladık. İnsanlar O'nunla kardeşliğin tadına vardılar, hayattan zevk aldılar, yaşamın tadına vardılar. Ama Hazreti Muhammed, bu davanın temelini gençlerle yüceltti. Gençlerin omuzunda İslam'ın ışığı dünyanın 4 tarafını aydınlatmaya başladı. Peki, bizlere ne düşüyor? Eğer anne baba isek, eğer yönetici isek, eğer büyük bir konumda isek, gençlerimizi hazreti Muhammed'in gençlere verdiği değer ve eğitim ile yetiştirmek boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, okunan duanın ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Bülent Dayanan, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Sait Yalgettekin, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir