• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
"Engelli insanlara fırsat tanıyalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'da ikamet eden bedensel engelli Fatma Dilak evde eğitim hizmeti aldığı öğretmenine "Öğretmenler Günü" hediyesi olarak duygu yüklü bir mektup gönderdi.

Öğrencisinin gönderdiği duygu dolu mektubu İLKHA'ya değerlendiren Hilvan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Gülşah Bayık, engelli öğrencisinin kendisine yazmış olduğu mektubu görünce çok duygulandığını ve bir öğretmenin alabileceği en güzel hediyeyi aldığını söyledi.

Bayık, "Milli Eğitimin görevlendirilmesi sonucu 'evde eğitim' kapsamında Fatma Dilak'a öğretmen olarak geldim. Fatma'nın hangi konularda eğitim alacağı konusunu belirleyip sürecimize başladık. Fatma 10 yaşında ve bedensel yetersizliği nedeniyle okula gitmedi. Daha önce okuma yazmaya dair bir şey bilmiyordu. Biz Fatma'yla zorlu süreci başlatıp bir maratona girdik ve okuma yazmayı mart ayı başlarında öğrendik. Daha önce okula gelmeyen bir öğrenciye göre Fatma çok azmedip her gün kendisine gelip ders vermemle birlikte kısa sürede birçok şey öğrendi. İlköğretim öğrenme süreci 4 yıl boyunca devam edecek." dedi

Engelli öğrencisinin kendisine yazmış olduğu mektubu görünce çok duygulandığını ve bir öğretmenin alabileceği en güzel hediyeyi aldığını söyleyen Bayık, "Fatma çok duygusal ve zeki bir çocuk ama bana bu şekilde bir mektup yazacağını düşünmedim. Öğretmenler günü geçmişti ama pazartesi günü kapı çalındı postacı geldi normalde herhangi bir kargo veya mektup beklentim yoktu. Zarfı elime almamla ismini gördüğüm o durumu onun şaşkınlığı ve birçok duygunun bir arada hissedilmesi çok farklıydı. O anki duygularımı ve ruh halimi duygularımı kelimelerle anlatamam. Mektubun sözleri beni çok etkiledi. Bir öğretmenin en büyük isteği ve düşüneceği şey budur diye düşünüyorum. Çok mutluluk veren bir şey. İyi ki evde eğitime gönül vermişim, iyi ki ben gönderilmişim ve Fatma'yla tanışmamdan daha mutluluk verici bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

Engelli öğrencilere devlet tarafından öğretmen gönderildiğini söyleyen Bayık, "Devlet, okula gelemeyen gerek bedensel gerekse de diğer yetersizlikler nedeniyle okula gelemeyen öğrenciye öğretmen gönderir. Gerekli şartı taşıyan ve okula gelemeyecek durumda olan öğrenciler Milli Eğitim'e başvuruyor ve daha sonrada Milli Eğitim görevli gönderiyor bende bu şekilde gönüllülük esasına bağlı olarak geldim. Engelli çocuklarında bir şeyler başaracağını görmek lazım. Bu haberi izleyecek olanlara şunu söyleyebilirim; bakış açımızı değiştirebilirsek ve hangi pencereden bakarsak öyle görürüz. İyi düşünelim engelli insanlara fırsat tanıyalım tüketicilikten üreticiliğe itelim. Yaşamın her alanında onlara fırsat ve şans verelim." şeklinde konuştu.

Engelli öğrenci Fatma Dilak ise öğretmenin kendisine verdiği eğitimden dolayı memnun olduğunu ve bu eğitimden faydalandığını söyleyerek duygularını şöyle anlattı: "Ben 10 yaşındayım ve güzel bir eğitim alıyorum. Matematik, Türkçe, hayat bilgisi derslerini aldım. Faydalanıyorum ve öğreniyorum. Önce bir metin okuyup daha sonrada bunu yazıya aktarıyorum. Ben mektubu da kendi isteğimle yazdım." dedi.

"Eğitim de her fert önemlidir"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut da eğitim herkes için önemli olduğunu söyledi.  

Turgut, "Kendim bu manzara karşısında duygulandım. Eğitim de her fert önemlidir. Özellikle dezavantajlı öğrencilerimizi Milli Eğitim'e kazandırma noktasında Bakanlığımızın sürdürmüş olduğu 'evde eğitim' ile birlikte en güzel şekliyle bu evde bu kızımız ve hocamızla tezahür ettiğini görüyorum. Eskiden evde eğitim hususlarımız biraz zayıf kalıyordu. Gülşah hocamızın gelmesiyle bir standart yakaladık. Ben bu vesileyle başta hocamız, okul müdürü, idareyi, kızımızı ve kızımızın ailesini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim müdürü Mehdi Turgut tarafından bedensel öğrenci Fatma Dilak'a hediyeler takdim edildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir