• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Gaziantep`te kumar, uyuşturucu ve hırsızlık operasyonları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bazı ev ve işyerlerine kumar, uyuşturucu ve hırsızlık operasyonu düzenlendi. Operasyonda, 8'i kadın gözaltına alınan 108 şüpheliden 2'si tutuklanırken, uyuşturucu, silah ve çalıntı malzemelerde ele geçirildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte bazı ev ve işyerlerine düzenlenen uyuşturucu, kumar ve hırsızlık operasyonlarında, 8'i kadın 108 şüphelinin gözaltına alındı.

Merkez Şahinbey ilçesi Bey Mahallesi'ndeki bir evde kumar oynatıldığı bilgisi üzerine söz konusu eve operasyon düzenlendi. Operasyonda, 4'ü kadın, 93 şüpheli gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada da tombala düzeneği ile kumar oynamakta kullanıldığı belirlenen çok miktarda malzeme ele geçirilirken, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen 93 şüpheliden 84'ü yasal işlem çerçevesinde para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 9 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık operasyonunda 11 şüpheli suçüstü yakalandı

Öte yandan, çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları gerekçesiyle 3'ü kadın toplam 11 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Son bir haftada, Şahinbey ilçesinin Cengiz Topel, Barak, Çağdaş, Akkent, Geylani, Kılıçoğlu ve Beydilli mahallelerinde ev, işyeri ve araç hırsızlığı yaptıkları tespit edilen 3'ü kadın 11 şüpheli, düzenlenen operasyonda suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan H.K, Ç.K. ve Z.D. isimli kadınlar ile F.H, E.A, E.E.G, U.Y, C.O.A, A.H.Ö, K.H. ve G.K. isimli şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Operasyonda ele geçirilen çalıntı malzemeler ise sahiplerine teslim edildi.

2 şüpheli hırsızlıktan tutuklandı

Şahinbey ilçesinin Kavaklık Mahallesi'nde devriye atan polis durumundan şüphelenerek durdurduğu bir araçta arama yaptı. Aramada araçta, 3 adet torba içerisinde yaklaşık 50-60 kilo ağırlığında elektrik kablosu, 3 adet dolu kömür torbası, bir adet bilgisayar monitörü, bir adet testere ve bir adet çekiç ele geçirildi.

Olayla ile ilgili M.A.H ve A.A. isimli şüpheliler, gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu.

Evde uyuşturucu yetiştiren 2 şüpheli gözaltına alındı

Ayrıca, bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise evin bir odasında uyuşturucu yetiştiren 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinin İbni Sina Mahallesi'ndeki bir eve uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda evin bir odasında uyuşturucu yetiştirmek için hazırlandığı tespit edildi. Odada yapılan aramada 5 kilo 220 gram uyuşturucu madde olabileceği değerlendirilen sıvı madde, 225 gram skunk, 239 kök Hint keneviri, gübre ve kenevir tohumu ile çeşitli araç gereçler ele geçirildi.

Operasyonda, "uyuşturucu imalatı ve ticareti yapmak" suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir