• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdur Aileleri İnisiyatifi ziyaretlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ tarafından değişik komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan mahkûmların aileleri "28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi",  ziyaret ederek destek çağrısında bulundu.

Ab-ı Hayat Vakfı Başkanı Ersin Eryılmaz ve Elazığ Eğitim-Bir-Sen Şubesi Başkanı İbrahim Bahşi'yi ziyaret eden mağdur aileleri, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek ve birlik talebinde bulundular.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Elazığ Sözcüsü Yavuz Öner, ziyaretleri sırasında konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduktan sonra, HÜDA PAR'ın mağdur aileler için hazırlamış olduğu raporları da sundu.

Öner, "Bazı sıkıntılarımız var. Özellikle Zeynep teyzemizin oğlu kendisi bir öğretmendi. 2000 yılında, Hakkâri'de görevinin başındayken FETÖ tarafından ve o zamanın Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. 18 yıldır, halen cezaevindeler.  Malumunuz bölgede Marksist, Sosyalist PKK örgütü var.  JİTEM ve Ergenekon gibi bir takım oluşumlar da vardı. Bir diğeri ise FETÖ dediğimiz yapılanma da vardı. Bunlar, alanda sadece kendilerinin söz sahibi olabilmesi için gerek yargı, emniyet, askeriye ve gerekse de medya ve bu tür yerlerde ciddi manada etkileri vardı. Bu alanlardaki etkilerinden dolayı birçok İslami hareketlere yaşama ve çalışma hakkı bırakmadılar." şeklinde konuştu.

Görüşme esnasında geçmişte yaşatılan ve yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Başkanı İbrahim Bahşi, Bu tür mağduriyetler için böyle bir gurubun, böyle bir inisiyatif ekibinin oluşturulması gerçekten arkadaşlarımızın sesinin duyurulması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bahşi, "Zeynep teyzemizin evladı gibi birçok kardeşimiz halen bu mağduriyetleri yaşamaktadır. Bu tür mağduriyetler için böyle bir gurubu, böyle bir inisiyatif ekibinin oluşturulması gerçekten arkadaşlarımızın sesinin duyurulması açısından çok önemli. Biz de sendika olarak tabi ki insanın, mazlumun ve mağdurun olduğu her yerde biz varız, diyoruz. Dili, dini ve meşrebi ne olursa olsun insan hakları ihlali varsa orada sonuna kadar o kardeşlerimizin yanındayız. Bugün sendika olarak ne yapabiliriz? Dosyanızı teslim aldım. İnşallah bu dosyayı perşembe günü genel merkezimizde toplantı yapacağız. Oradaki genel başkanlarımıza dosyayı ileterek burada yaşanan mağduriyeti bizzat anlattıktan sonra dosyayı da sunacağım. Bu konunun takipçisi olacağımı, buradan belirtmek istiyorum. İnşallah kardeşlerimizin mağduriyetlerini giderilir, özgürlüklerine kavuşmasını Cenab-ı Allah nasip eder. Biz de naçizane elimizden geldiği kadar takipçisi olacağız ve elimizden geleni de yapacağız" ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir