• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Çiftçinin Mağduriyeti Giderilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Demirköprü Barajı’nın kapaklarının açılması sebebiyle su baskınından zarar görenlerin mağduriyetinin giderileceğini bildirdi. Özdağ, Manisa’da gazetecilere yaptığı açıklamada, zararı olan çiftçilerin ilgili birimlere bildirmesini istedi.

AK Parti hükümeti olarak her zaman milletin yanında olduklarını belirten Özdağ, “Mağdur kim varsa yanındayız. Su baskını nedeniyle ciddi kayıplar varsa bunların zarar tespitlerini yaparız. 10 yıl içerisinde nerede bir deprem olduysa, nerede bir sel felakete olduysa, nerede bir afet olduysa o insanları bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.” dedi.

Demirköprü Barajı’nın kapaklarının doluluktan dolayı açılmak zorunda kaldığını aktaran Özdağ, “Bu sene Türkiye ve dünya büyük bir kış yaşadı. Öyle iklim uzmanlarının, bilim uzmanlarının söylediği gibi olmadı. Onların söylediklerine göre Türkiye’yi dört sene kuraklık bekliyorlardı ama bu sene çok ciddi bir yağış oldu. Bu yağışlar nedeniyle bazı sel felaketleri de oldu. Yağmur berekettir ama aynı zamanda bazı felaketlere de sebebiyet verdi. Çiftçi yağmurlardan memnun ancak bir yandan da baraj kapaklarının açılması ürüne zarar verdi. Zararlarını bildiren çiftçilerim olursa bunlarla ilgili TBMM’de komisyonlar kurarız. Biz de milletvekili olarak takip ederiz. İlgili sivil toplum kuruluşlarıyla, devlet kurumlarıyla birlikte çalışırız, mağduriyetlerini gideririz.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir