• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Çin Başbakanı Wen, İsveç`te Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stockholm`ün Segeltorg meydanında toplanan Uygur Maarip Derneği üyeleri, "Zulme sessiz kalma, soykırıma dur de`` ve ``Doğu Türkistan`a hürriyet`` yazılı dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı. Eylemciler adına açıklama yapan dernek başkanı Ahmet Tursun, Çin devletinin Doğu Türkistan`da uyguladığı insan hakları ihlalleri ve soykırım politikasını protesto etmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Protesto eylemine destek veren Yeşiller ve Çevre Partisi Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan, "Doğu Türkistan toprakları ve hürriyetleri elinden alınan Uygurlar, yıllardır acımasız bir zulüm ve asimilasyona karşı ayakta durmanın, onurlu bir geleceğe ulaşabilmenin haklı mücadelesini vermektedir ve vermeye devam edecektir. Biz de bu kardeşlerimizin onurlu mücadelesine daima destek vereceğiz.`` şeklinde konuştu.

İsveç basınının da yakından takip ettiği protesto, İsveç Maarip Derneği tarafından hazırlanan ve, Doğu Türkistan davasının anlatıldığı mektupların, başta meclis başkanı olmak üzere, parti liderlerine iletilmesinin ardından olaysız şekilde son buldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir