• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ve Bursa`da sektörün lider oyuncularını bir araya getiren Bursa Textile Show ilk yılında katılımcılar ve yabancı ziyaretçilerden tam not aldı. 80`in üzerinde firmanın stant açarak 2019-20 sonbahar/kış kumaş koleksiyonlarını sergilediği fuarda, trend ve modayı belirleyen Bursa`nın yüksek kaliteli ürünleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

ALIM HEYETİ FAALİYETİ FUAR KİMLİĞİ KAZANDI

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen Tekstil UR-GE projesi kapsamında dört ayrı alım heyeti faaliyeti düzenlediklerini söyledi. Alım heyeti faaliyetleri ile 1.000`e yakın yabancı alıcıyı Bursa`ya getirerek proje üyesi firmalarla ikili iş görüşmeleri yapmalarını sağladıklarını belirten Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, faaliyetin bu yıl ilk kez fuar formatında düzenlendiğini kaydetti. Bursa Textile Show adıyla düzenlenen etkinliğe 50 ülkeden 350`yi aşkın yabancı alıcının katıldığını söyleyen İsmail Kuş, fuar süresince 5 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildiğini kaydetti. Fuara katılan her firmanın ortalama 60 iş görüşmesi yaptığını belirten İsmail Kuş, yapılan görüşmelerin yaklaşık yüzde 50`sinin olumlu sonuçlanma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

SEKTÖRE GÜÇ KATTI

Bursa Textile Show`un tekstil sektörüne büyük güç kattığını ifade eden Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarın sektöre önemli bir sinerji kazandırdığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Tekstilin başkenti olarak anılan Bursa`da sektöre yönelik düzenlenen bir fuar organizasyonunun olmaması önemli bir eksiklikti. Firmalarımız ağırlıklı olarak İstanbul veya yurt dışında düzenlenen fuarlara katılıyordu. Bursa`da böyle bir organizasyonu başlatmış olmamız, sektörün geleceği açısından oldukça değerli. Fuarımıza katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. ”