• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Suriye`den Türkiye`ye Göç Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yayladağı’na bağlı Güveççi köyünün hemen karşısındaki Harabjoz köyü bölgesinde bir süre bekleyen Suriyeliler, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in talimatıyla sınır karakolundan geçirilerek jandarma nezaretinde Yayladağı Kapalı Spor Salonu`na minibüslerle getirildi. Minibüslerden inerken “Tayyip Erdoğan, Türkiye” sloganları atan Suriyeliler, araçlardan indirilerek kapalı spor salonuna alındı. Kimlik kontrolleri yapılan Suriyelilerin büyük çoğunluğunu genç kadınların ve çocukların oluşturduğu görüldü.


Sınıra gelip sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin ilettiği ilk bilgi, Hatay’daki kurum amirlerini harekete geçirdi. Sabah saatlerinde bin kişilik bir grubun daha aynı mıntıkaya geleceğinin öğrenilmesi üzerine Kızılay harekete geçti. İlk olarak 234 Suriyeli için jandarma tarafından yemek getirildi. Yemek dağıtımının hemen ardından özellikle çocuklara bisküvi, meyve suyu ve süt dağıtıldı. Daha sonra Kızılay Hatay Şubesi tarafından temin edilen yataklar getirildi.


Samandağ Kızılay Şube Başkanı Habip Yapar, sabah saatlerinde Güveççi Köyü yakınlarında Suriye’den gelecek olası sığınma talepleri için bu mevkide Kızılay’ın 130 çadır kuracağını söyledi. Kızılay olarak ekmek, peynir, zeytin, helva, çocuk bezi ve mama dağıtımlarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Yapar, Adana’dan bin battaniye gönderileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir