"Mağduriyetlerin giderilmesi için kanuni bir düzenlemenin yapılması gerekir"
28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi tarafından ziyaret edilen Bingöl Baro Başkanı Hanefi Budancamanak, mevcut mağduriyetlerin giderilmesi için kanuni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtti.
28 Şubat döneminde ve FETÖ'nün kumpasları sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların aileleri tarafından oluşturulan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Bingöl Baro Başkanlığını ziyaret ederek, yaşanan hukuksuzlukları anlatıp destek talebinde bulundu.
Mağdur aileleri, Bingöl Baro Başkanı Hanefi Budancamanak makamında kabul etti. Ziyarette mağdur aileler adına konuşan Medeni Kaan, FETÖ ve 28 Şubat dönemi polis ve yargı ayağı tarafından kurulan komplo ve kumpasları sonucu cezaevine konulan ve haksızca orada tutulan mağdur mahkûmların artık görülmesi gerektiğini belirtti.
Kaan, "Hukuksuzluğa ve zulme uğramış bu mahkûmlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerekir. Gündemde olan af tasarısı ve ceza indiriminden de Yusufi mahkumlarımız da yararlandırılmalı. Uzun yıllardır cezaevinde olan bu mahkumlarımız için artık adaletin sağlanması gerekiyor." dedi.
Mağdur ailelerinin yaşadıkları hukuksuzluğu ve mağduriyeti dinleyen Baro Başkanı Budancamanak, Adil yargılamanın herkesin hakkı olduğu kanaatini taşıdıklarını söyledi.
Budancamanak, "Biz barolar olarak herkesin düşünce ve fikri ne olursa olsun adil yargılanmasının yanındayız. Şeffaf yargılama, bağımsız yargı tarafından verilen kararlar neticesinde hüküm verilmesinden yanayız. Bundan sonra da çalışmalarımız bu yönde olacak. Yargı kaynaklı çeşitli mağduriyetler meydana geliyor. 28 Şubat belki bunlardan bir tanesidir. Öncesinden darbelerden kaynaklı keyfi yargı uygulamaları vardı. Adaletin gerçekleşmesi bu ülkeye adaleti, huzuru ve iç barışı getirir." dedi.
"Mağduriyetlerin giderilmesi için meclisin bir karar alması gerekir"
Ülkede zaman zaman meydana gelen ara dönemlerde bazı hukuksuzların yaşandığını dile getiren Budancamanak, "Meydana gelen hukuksuzlukların ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunda baro olarak elimizdeki imkanlarımızı kullanıyoruz. Mevcut mağduriyetlerin giderilmesi için kanuni bir düzenlemenin yapılması gerekir. Mağduriyetlerin giderilmesi için meclisin bir karar alması gerekir. Yeniden yargılamanın önünü açacak hükümler getirmesi lazım." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)