• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
OYAK Soruşturmasının En Çarpıcı Detayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Emekli Albay Orhan Çoban’ın bir numaralı sanık olarak yer aldığı, altısı tutuklu 10 sanıklı iddianamede sanıklar, “Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartılması” ve “silahlı terör örgütüne yardım etmek suretiyle örgüte üye olmak”la suçlanıyor.

Çarpıcı ifadeler

İddianamede yer alan 17136 nolu iletişim tesbit tutanağında sanık Metin Almalı ile Barış Demirtaş arasında 11 Mayıs 2010 tarihinde saat 10.47’de yapıldığı belirtilen telefon görüşmesinde Demirtaş’ın “16’sında görüntü var mıydı ...” şeklindeki sorusuna Almalı “yoktu” şeklinde cevap veriyor.

Demirtaş’ın tekrar “... sen ayın 16’sında görüntü var mıydı yok muydu onu bana? ...” sorusuna Almalı “Tamam oldu” şeklinde yanıt veriyor.

Demirtaş’ın “Siz ne yaptınız” diye sorması üzerine de Almalı şu çarpıcı cevabı veriyor: “Uğraşıyoruz bizde şimdi imajları alıyoruz ondan sonra işte uçurup, biçirip, kaçırıp, göçüreceğiz, test edeceğiz.”

Kayıtların silinmesi bilinçliydi

İddianamede arızalı olduğu gerekçesiyle saldırıdan bir gün önce sökülen kameradaki görüntülerin bulunduğu hard diskte, arızanın olmadığı, yine hard diske erişim ve imaj alınması sırasında zorlukla karşılaşılmadığı bilgisi yer aldı. Hazırlanan bilirkişi raporlarında ise kayıt cihazının söküldüğü, saldırı günü kameraların çalışmasının engellendiği ve sağlam olan hard disklerin ise 3,5 yıl boyunca adli mercilerden saklandığı belirtildi.

6 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

İddianamede, 17 Mayıs 2006 günü Danıştay 2. Dairesi`ne avukat Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı olayında sorumluluğu bulunduğu iddia edilen Oyak Güvenlik firması yetkililerinden Genel Müdür Orhan Çoban, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, bilgi işlem sorumlusu Barış Demirtaş, montaj bakım şefi Metin Almalı ve teknisyen Serkan Akyıldız hakkında, `Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek` suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan teknisyenler Murat Kablan ve Murat Ünal ile satın alma ve lojistik sorumlusu Erdem Acun ile Danıştay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi`nde mühendis olarak görev yapan Celalettin Yüksekkaya`nın ise `silahlı terör örgütüne yardım etmek suretiyle örgüt üyesi olmak` ve `suç delillerinin gizlenmesi ve yok edilmesine iştirak etmek` suçlarından 8 ile 20`şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. İddianamede, 19 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir