• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından çeşitli dallarda gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarında eğitim alıp, mezun olan 158 girişimci kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Şahinbey Belediyesi ve KOSGEB'in 2018 yılı başında imzaladığı protokol kapsamında yıl boyunca İŞKUR destekli girişimcilik kurslarından eğitimlerini tamamlayacak olan bin kişiden 158 kişi daha eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, girişimci olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantepliler de girişimcilik ruhu olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Peygamber Efendimiz, 'Kazancın 10'da 9'u ticaret ve cesarettedir' diye buyurmuştur. O nedenle tedbirlerinizi alarak cesaretli olmakta fayda var. Eğitimi aldıktan sonra bilmediğiniz konuları araştırıp sorarsanız yolunuz açık olur, bir yerde bağımlı çalışmaktansa kendi işini kurmak elbette çok daha önemlidir. Gaziantep'te bu ruh zaten var. Gazianteplilerin hepsi girişimci bir ruha sahip. Bende hayatımda bilmediğim birkaç işi yaptım. Okulu bitirdikten sonra da mali müşavirlik, beyaz eşya ve halı ticareti yaptım ve hepsinde de başarılı oldum. Yapacağınız iş ile ilgili iyi araştırma yapıp işin hakkını verirseniz başarılı olursunuz. KOSGEB, İŞKUR ve eğitim veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

KOSGEB Gaziantep Müdür Vekili Bekir Polat da konuşmasında, yeni yılda hibe ve destek oranlarının artacağını belirterek, şunları söyledi:

"Desteğimizin ilk şartı eğitimdir. Bu eğitimi de geleneksel getiren Şahinbey Belediyemizin bu konuda önemli çalışmaları bulunuyor. Biz KOSGEB olarak 50 bin hibe 100 bin geri ödemeli kredi desteğinde bulunuyoruz. 2019'un birinci ayından itibaren desteklerimiz değişecektir. Yeni dönemde girişimcilik kurslarımız geleneksel ve ileri girişimcilik olmak üzere ikiye ayrılacak. İleri girişimcilik kategorisinde sadece imalatçılar ve yazılımcılar olacak. Bunların üst limiti tamamı hibe olmak üzere 360 bin TL'ye kadar destek vereceğiz. Geleneksel girişimciler dediğimiz kategoriye ise 60 bin TL'ye kadar destek vereceğiz. Buradaki temel kriterimiz ise çalışan sayısına bağlı olacak."

Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)