• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Uluslararası Mühendislik Bilim ve Eğitim Konferansları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi ve INESEC (International Engineering Science Conferences 2018) adına 3'üncü Uluslararası Mühendislik Bilim ve Eğitim Konferanslarının ortak açılış töreninde konuşan akademisyen ve profesörler, üniversitelerin ülkelerin önemli kurumları olduğuna dikkat çekerek, bilim ve teknolojide Türkiye'nin geldiği noktayı ele aldılar.

Konferansta konuşan INESEC düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Bilal Gümüş,  konferansların amacının mühendislik, doğa, sağlık, sosyal bilimler ve eğitim alanlarında teorik ve pratik çalışmalar yapan, farklı ülkelerden gelen bilim insanlarını bir araya getirmek olduğunu belirterek, bu bilim insanlarının uzmanlıklarını, deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacakları bir ortam oluşturmaktan olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesinin köklü geçmişi ile Türkiye'nin en eski üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ise üniversitelerin, ülkelerin önemli kurumları olduğunu kaydetti.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN de "Bilim ve Teknolojide Türkiye Dünyanın Neresinde?" başlıklı bir sunum yaptı.

Türkiye'nin eğitimde geleceğini konuşurken, dünyanın ilerleyen teknoloji ile bilimi nasıl daha etkin geliştirebileceğini söyleyen Şahin, "Gelişen Teknoloji ile 3D yazıcılarla organ üretimi, Akıllı kentler, gezegenlere seyahat, yapay zekâ gibi dünyanın geleceği şekilleniyor. Henüz treni kaçırmadık. Bugün dünyada Apple, Oracle, IBM, Google ve Facebook gibi 236 adet global unicorn şirket var. Bunların hepsi 2009'dan sonra kuruldu. Yani 10 yıl önce bu şirketlerin hiçbiri yoktu. Bundan kısa süre önce en büyük şirketler enerji şirketleriyken, bugün bilişim şirketleri ön planda. Demek ki umutsuzluğa kapılmadan çalışmaya bugün başlarsak, gelecek 10 yılda dünyadaki tabloda bizden de şirketler olabilir. Bunun için İstanbul'da bir teknoloji üssü şehri kurulmalı ve birbirini destekleyen mekanizmalar oluşturulmalıdır. Sonrasında ise ilk etapta dünyadan 10-150 bin AR-GE personelinin ülkemize gelmesini sağlayacak bir proje başlatılmalı." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'e plaket takdim etti.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen açılış törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, rektör yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, yerli ve yabancı akademisyenler ve öğretim üyeleri katıldı.

Konferansların 3 gün boyunca Mühendislik, Bilim ve Eğitim ana tema başlıkları altında çeşitli sunumlarla devam edeceği belirtildi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir