• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köhnemiş Zihniyetin Hazımsızlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İnsanlara özgürlük, adalet vadedildi ve bu yeni Türkiye'nin sloganıdır denildi. Fakat gelin görün ki, Danıştay'ın öğrenci andı kararı ile başlayan, CHP milletvekilinin ezan Türkçe okunsun çıkışıyla devam eden son günlerdeki ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'de statükocu, köhnemiş zihniyeti temsil eden belli çevrelerin, insanları ilahlaştırmasını eleştiren genç bir bayan, önce gözaltına alındı, ardından da tutuklandı.

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan Emine Şahin isimli öğrenci, daha sonra çıkarıldığı mahkemece "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

Emine Şahin, polis ifade tutanağındaki kimi ifadelerin kendisine ait olmadığını söyledi. Şahin, törenin yapıldığı alanda kimseye hakaret etmediğini, yüksek sesle kimseye bağırmadığını belirtti.

İnsanların ifrat tefrit noktasında gelgitlerini eleştiren genç kızın bu noktada fikir beyan etmesi hakaret nitelemesi ile suç sayıldı.

Yaşanan bu olay kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılandı...

Özellikle sosyal medya kullanıcıları; #Allahtanbaşkaİlahyoktur Hashtag'i (Heçteg) ile yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın da #Allahtanbaşkaİlahyoktur diyerek destek verdiği Hashtag üzerinden twitter kullanıcılarının paylaştığı mesajlardan bazıları şöyle:

Betül Özsoy, düşünce özgürlüğü dedikleri bu olsa gerek... 21 yaşındaki bir genç kızın 'Atatürk ilah değildir' demesi ile tutuklanıyorsa buyrun bizi de tutuklayın diyoruz hadi bakalım hep beraber koro şeklinde diyoruz... #Atatürkilahdeğildir #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Meryem Kiraz, fikir özgürlüğünü savunanlar neredesiniz? #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Recai Yurdan, #Allahtanbaşkaİlahyoktur kemalizm saf değiştirdi. Laik Seküler Kemalizmin yerini muhafazakar Kemalizm aldı.

İsa Aydın, hiçbir beşer (peygamberler de dahil) ilah değildir. #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Sabiha Ateş Alpat, rabbim şahid olsun ki benim için #Allahtanbaşkaİlahyoktur

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Said Şahin, yerlerde ve göklerde #Allahtanbaşkaİlahyoktur. Tarihte ilahlık taslayan veya ilahlaştırılanların fani akıbetlerini de yine tarih kaydetmiştir.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yaptığı paylaşımda; "bir bayanı, "Atatürk ilah değildir" dedi diye tutuklayarak aciz ve gülünç bir karara imza atan hakim ve savcıların ilah makamında kim var merak ediyoruz! Bu söylemi, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' diye bir karara bağlamak yargı adına faciadır." dedi.

İbrahim Koçyiğit, #Atatürkilahdeğildir diyen bir hanım efendiye tutuklama veren zihniyeti kınıyorum.  #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Ümran Erat, eğer #Allahtanbaşkaİlahyoktur cümlesi bi hakaret ise ben bu algıya diyecek bir şey bulamıyorum...

Eyyüp Atım, şarkıcı Sıla'ya sahip çıkmak için sıraya giren muhafazakar kadın dernekleri ve aile bakanını Edirne'de tutuklanan 21 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi kardeşimiz için de ses vermeye çağırıyoruz. #Atatürkilahdegildir #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Habibe Turan, sayın @rt_erdogan insanların fikrini beğeniriz ya da beğenmeyiz. Bir kadının beşer olan bir insanı sevmediğini haykırması kadar doğal bir nida yoktur. Tutuklamayı yapan savcı ve hakim hakkında soruşturma başlatılması gerekmez mi? #Allahtanbaşkaİlahyoktur

Bu ve benzeri binlerce paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcıları, tutuklanan Emine Şahin'in derhal serbest bırakılmasını istediler.

Düşüncesini ifade ettiği için insanları mahkum etmenin günümüz Türkiye'si için büyük bir ayıp olarak niteleyen sosyal medya kullanıcıları, bu gibi olayların hukuk devleti nitelemesine gölge düşürdüğünü ifade ettiler.

Son günlerde özellikle ulusalcı-Kemalist azınlığın Türkiye'de yeni bir vesayet oluşturma çabaları dikkatlerden kaçmazken, bunu pervasızca İslami kimlikli kişi ve kuruluşları hedef alarak yapmaya çalışmaları da dikkat çekiyor.

Bu konuya da dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, 15 Temmuz gecesi Selaları susturmaya çalışanlar ile Emine Şahin isimli tıp fakültesi öğrencisini hedef alanların aynı zihin kodlarına sahip olduklarına işaret ettiler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir