"Olağanüstü Hal kalkmasına rağmen KHK zulmü sürdürülüyor"
Rıdvan Kaya, "KHK`yla ihraç edilen hekimlerin SGK ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında çalışmalarının yasaklanmaya çalışılması zulüm üstüne zulümdür." dedi.
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "KHK'yla ihraç edilen ve güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayan hekimlerin SGK ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında dahi çalışmalarının yasaklanmaya çalışılması zulüm üstüne zulümdür." dedi.
Kaya, "Meclis'te yoğun tartışmalara neden olan tasarı Sağlık Komisyonunda AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Yoğun tartışmalara neden olan tasarıyla ilgili olarak medyadan kamuoyuna verilen mesaj neredeyse sadece muhalefet partili vekillerin taşkınlık görüntülerinden ibaretti. Böylece kamuoyu zihninde bağıran çağıran, ellerindeki kâğıtları havaya savuran muhalif vekillerin asabilikleri bir kez daha işlenmiş oluyordu. Tartışmanın arka planı ise görmezden geliniyor, daha doğrusu gözlerden saklanıyordu. Oysa Meclis Komisyonuna iktidar tarafından getirilen ve MHP'nin de desteğini alan tasarı içerdiği hukuksuzluk ve yol açabileceği ilave mağduriyetler nedeniyle mutlaka üzerinde durulmayı hak etmektedir." ifadelerini kullandı.
"Tasarı binlerce doktoru açlığa mahkûm ediyor"
"Tasarı binlerce doktoru tıp mesleğini yapamaz hale getiriyor ve bir anlamda işsizliğe, açlığa mahkûm ediyor." diyen Kaya, "Tasarıya göre gerek KHK ile kamudan ihraç edilen, gerekse de güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayan hekimlerin SGK ile anlaşması bulunan özel tıp kurumlarında da çalışmaları engelleniyor. Herkes biliyor ki, şu anda ülke genelinde SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşu neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu durumda yapılmak istenen şey devletin şüphe ettiği binlerce hekimi işsizliğe mahkûm etmesidir. Hekimlerin -ve kamuda çalışan başka mesleklerden binlerce, on binlerce insanın- KHK'yla ihraç olayının hukuk devleti olma iddiasıyla çeliştiği ortadayken ve güvenlik soruşturması mekanizmasıyla sayısız insanın kamuda çalışma haklarının ellerinden alınmasının haksızlığı, hukuksuzluğu tartışma götürmezken, bunlar yetmezmiş gibi binlerce hekime özel kuruluşlarda dahi çalışma engeli getirmek adaletle nasıl bağdaştırılabilir? Bu yaklaşım haklarında somut bir suç isnadı olmayan, kendilerine yargılanma hakkı da tanınmamış binlerce insanı sadece şüpheli görüldükleri için mağdur etmektir, yargısız infaza tabi tutmaktır." şeklinde konuştu.
"Tartışmalı tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz"
Kaya, son olarak şunları söyledi:
"Bu tasarı 28 Şubat sürecinde ordudan atılan askerlerin belediyelerde de istihdam edilmelerini engelleme zulmünü akla getirmiştir. O dönemde resmi ideoloji muhafızlığına soyunmuş darbecilerin insanları aileleriyle birlikte nasıl zalimane bir aç bırakma siyaseti güttüklerini unutmamız mümkün değildir. Gayet iyi bilinir ki, bu hukuksuz, zalimane tutum sahiplerine hiçbir şey kazandırmamıştır, sadece utanç getirmiştir. Bu hatırlatmayla, iktidar sahiplerini hukuksuzluk zincirine yeni halkalar ekleyecek düzenlemelerden vazgeçmeye ve toplumsal yapıda yeni gerilimlere, kırılmalara yol açacak adımlardan kaçınmaya çağırıyor, tartışmalı tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz." (İLKHA)