• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BATSO'dan Organize Sanayiye Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Stratejik Plan Yürütme Kurulu tarafından bu hafta organize sanayi bölgesinde konteynır, kamyon damperi ve kasası, prefabrik ev üretimi yapan Özyılmaz Makine firmasına ziyaret gerçekleşti.

 

Başkan Nasıroğlu ve Yürütme Kuruluna fabrikayı gezdiren firma sahibi Mahmut Yılmaz, ürettikleri ürünler hakkında da bilgi verdi.

 

Yılmaz, kendi öz sermayelerini kullanarak fabrikayı bu seviyeye getirdiklerini, yurt dışı ihracatlarının olmadığı ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden sipariş aldıklarını, çalışan işçi sayısının 17 olduğu ancak bu sayının artırılacağını belirterek, günlük 10 konteynır üretme kapasitelerinin olduğunu ve acil durumlar için seri üretim yapılabildiğini vurguladı.

 

Yılmaz, prefabrik yapıları gezdirirken bu yapıların konforuna ve bu evlerin her türlü tertibat, elektrik sistemi alıcıya hazır hale getirildiğini, yakın zamanda yaşanan Van depremi sonrası Van için toplam 200 tane konteynır üretirken 300 konteynırın da onarımının kendileri tarafından yapılması dolayısı ile Vali Turhan'dan ödül aldıklarını dile getirdi.

 

Üretim Alanı Sıkıntımız Var
Firma yetkilisi Cemal Yılmaz yaşadığı sorunlara değinirken "En büyük sıkıntımız Batman'da üretim yapan bir çok firmada olduğu gibi üretim alanı sıkıntısı yaşamamızdır. Bir günlük üretim kapasitemizi karşılayacak alana dahi sahip değiliz. Bunun dışında ne yazık ki halkımızın gözünü sürekli dış piyasaya çevirmesi de bizim için sıkıntıdır. Bugün bizim firmamızın kalite belgeleri olmasına rağmen alıcı Batman dışına gidiyor. Batman'a ürün satamıyoruz müşterilerimiz il dışından geliyor. Bu hem üretici firmalar için hem de Batman ekonomisinin gelişmesi, ilimizin yatırımcı çekmesi konusunda önemli bir sıkıntı yaratmaktadır" şeklinde konuştu.

 

Konuyla ilgili konuşan Nasıroğlu, ziyaret amaçlarının üyelerinin sıkıntılarını dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek, "Biz bu sıkıntıları her ortamda dile getiriyoruz. Batman'ın bu kötü imajını yıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Batman ile ilgili ön yargısı olanların gelip Batmanı gezmeleri, tanımaları ve ondan sonra düşüncelerinin olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz" dedi.

 

Son olarak Kredi Garanti Fonu Batman İl Temsilcisi ve ABİGEM Batman Uzmanı firmaya kendileri ve yapabilecekleri konusunda bilgi verdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir