• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
"Roboski Faili Meçhul Kalmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Qileban (Uludere) ilçesi Bujeh (Gülyazı) ve Roboskî (Ortasu) köylerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu 17'si çocuk 34 sivilin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 119 gün geçti, ama failler ortaya çıkartılmadı.

 

Bürokrasi Yavaş İlerliyor
Has Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, bu karanlık hadisenin üstünün örtüldüğüne yönelik toplumda bir kanaat oluştuğunu söyledi. Parlak, "Bürokrasi yavaş ilerliyor, İnsan Hakları komisyonu işin üstüne gitmek yerine cılız açıklamalarla olayı basite indirgemeye çalışıyor, Hükümetten ise ses seda yok, kurumlar birbirlerini suçlamakta belgeler ve bilgilere ulaşılamadığı ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı görülmektedir. Uludere hadisesi tüm yönleriyle açıklanmadığı takdirde, sorumlular hakkında yasal işlemler başlanmadığı sürece faili meçhul bir olay olarak kalacaktır" dedi.

 

Bu Hadise Ateşten Gömlektir
Uludere hadisesini ateşten bir gömleğe benzeten Parlak, "Maalesef hiç kimse bu gömleği tutmaya niyetli bile gözükmemektedir. Bu olay, ülkenin sıcak gündemine kurban edilmemeye çalışılmakta ve hafızalardan silinmeye yönelik adımlar atıldığını görmekteyiz... Unutmayalım ki geç gelen adalet adalet değildir. Hükümetin geleceği bu olaya bağlıdır. Hükümet ve Başbakan Erdoğan Uludere meselesinin açıklığa kavuşturulması, adaletin vuku bulması ve ölenlerin aileleri başta olmak üzere bütün toplumun tatmin edileceği biçimde sonuçlandırılması hususunda kararlı, cesur ve acele hareket etmesi gerekir" diye konuştu.

 

Sayın Başbakan; Gün Gelir Devran Döner
Sayın Başbakana seslenen Parlak şunları söyledi; "Gün gelir devran döner. Ülkede sürekli siz başbakan ve partinizde hükümette olmayabilir. Bugün bu işi çözmeniz gerekir. Yoksa nasıl ki, şimdi siz bir dönemin karanlık yönleriyle yüzleşmeye gidiyorsanız, Uludere hadisesi ile ilgili toplum sizinle de yüzleşmeye gidecektir. Onun için bir an önce bu olayın faili meçhul kalmamasını sağlayınız ve gerekli tüm adımları atınız. Yarınlarda Uludere meselesi AK Parti hükümetine karşı daha güçlü bir psikolojik harekât unsuru olarak kullanılacaktır. Uludere olayının ortaya koyduğu bir önemli gerçek de Türkiye'de askeri vesayetin hala devam ettiğinin ve ayrıcalıklar içerisinde yönetildiğinin görülmesidir. 34 insanın ölümü üzerinden geçen bunca zamana rağmen tek bir askeri yetkiliden net bir hesap sorulmamış olması düşündürücüdür." (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir