28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru ailelerden AK Parti`ye ziyaret
28 Şubat ve FETÖ yargısının komplo ve kumpaslarıyla cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, AK Parti Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek destek talebinde bulundular.
İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin oluşturduğu "28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi", AK Parti Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek talebinde bulundu.
Mağdur aileler adına konuşan inisiyatif sözcüsü Hüseyin Olam, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların aileleri olarak bir inisiyatif kurduklarını belirtti.
Kumpaslarla mağdur edilen İslami kimlikli mahkûmların yeniden yargılanmalarını istediklerini söyleyen Olam, "Tamamen İslami kimliklerinden dolayı bu insanlar cezaevlerine atılmışlardır. 25 yıla yakındır bu insanlar bu çileyi çekiyorlar. Bizler bu mağdurların durumuna dikkat çekmek için siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Sadece Batman değil, Türkiye geneli Mazlum-Der'in de içinde olduğu birçok yerde bu gibi ziyaretlerimiz oluyor. Bunun için sizi de ziyarete geldik, desteğinizi talep ediyoruz." dedi.
Ailelerin sıkıntılarını dinleyen AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, 28 Şubat başta olmak üzere son yıllarda Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını söyledi.
"Eksiklik varsa bunların giderilmesi için gerekli yerlere düşüncelerimizi aktarırız"
FETÖ'nün her kesimden halkı mağdur ettiğini aktaran Güneştekin, "Bu ülkede inancını yaşamak isteyen bir kesime haksızlık yapıldı. Herkes bu konuda hemfikir... Ama AK Parti iktidarıyla aslında o dönemin mağdurlarına yönelik ciddi girişimler de oldu, haksızlıklar giderilmeye çalışıldı. Bir eksiklik, aksaklık da varsa bunların giderilmesi için gerekli yerlere düşüncelerimizi aktarırız." ifadelerini kullandı.
"Maalesef bir FETÖ mağduriyeti var"
28 Şubat'tan günümüze kadar toplumun FETÖ mağduriyetinin olduğunu vurgulayan Güneştekin, "Toplumda, nerelere hizmet ettikleri belli olan, gerçek niyetlerinin ne olduğu çok bariz bir şekilde bütün toplumun da gördüğü maalesef bir FETÖ mağduriyeti var. Bunu hepimiz de kabul ediyoruz. Bu bahsettiğiniz konularla ilgili sivil toplum örgütleri de gerekli yerlere iletmişlerdir. Bakanlığın da bu konuda ciddi anlamda çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Ama işin doğrusu ne aşamada olduğunu biz de bilmiyoruz. FETÖ, hakikaten toplumun büyük bir travma yaşamasına sebep olan bir oluşumdu. Tamamıyla da Müslüman görünümlü, ama İslam'ı ve Müslümanları hedef alan bir yapıydı. Toplumun bütün değerlerine aslında düşmanca tavır içerisinde olan bir yapıydı." diye konuştu.
Daha sonra söz alan mağdur aileler de yaşadıkları hukuksuzlukları anlatarak, mağduriyetlerinin artık görülmesi gerektiğini dile getirdiler.
"Bir adım atılmasının zamanı olduğunu düşünüyoruz"
Eşi 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Mehmet Ali Çelik'in 21 yıldır cezaevinde olduğuna dikkat çeken Hanife Çelik ise şunları söyledi: "Sadece biz değil, 28 Şubat döneminde dindar insanlara karşı nasıl bir uygulamaya gidildiğini şu an toplumun her kesimi kabul ediyor. O insanlara nasıl ağır cezalar verildiğini, ağır işkencelerden geçirildiklerini şu an herkes kabul ediyor. Her şey ortaya çıkmışken ve bu durumu herkes kabul ediyorken bizde bir adım atılmasının zamanı olduğunu düşünüyoruz. Artık bu işin çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü gerçekten bir insanın bir gün bile hürriyetinden mahrum edilmesi çok zor bir şeydir. Mademki her şey ortada, yargının o dönem taraflı karar verdiği kabul ediliyor, hatta bunun böyle olduğu Cumhurbaşkanı tarafından da dillendirildi, şu an bir temenniden öte bazı adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz."
"Mağduriyetlerin daha fazla devam etmesini istemiyoruz"
Artık mağduriyetlerinin görülmesi gerektiğini kaydeden Çelik, "Bu insanların kimi cezaevinde vefat etti, kimi anne ve babasını kaybetti, çocukları büyüdü, evlendi. Biz bunun daha fazla devam etmesini istemiyoruz. Artık bir adım atılsın. Çünkü toplumun her kesimi tarafından böyle bir adım şu an kabul görür. Çok da zor bir şey değil. Bir teklif de Meclise sunulmuş. Mağdur edilmiş ailelerin de bu yasadan faydalanmasını istiyoruz. Artık bizlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Bir adım atılırsa belki bu mağduriyetler giderilir." şeklinde konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)