• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet-Sen Bitlis Şubesi 4`üncü Olağan Kongresini yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Bitlis Şubesi 4'üncü Olağan Kongresini yaptı. Gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Behzat Durak, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Bir otelin düğün salonunda gerçekleştirilen kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kongreye, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Memur-Sen'e bağlı iş kollarının temsilcileri ve üyeler katıldı. Kongrede kısa bir konuşma yapan Yakışır, Diyanet- Sen olarak yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi verdi. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Tek listeyle girilen kongrede yeniden başkanlığa seçilen Behzat Durak, bundan sonra yeni yönetimle birlikte daha güzel işlere imza atacaklarını belirterek kendisine güvenerek yeniden başkanlığa seçmelerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Türkiye'de sendikacılık anlayışını değiştirdiklerini vurgulayan Durak, "Türkiye'de sendika denince kıran, parçalayan, döken, yağmalayan bir anlayış akla geliyordu. Evet, o algı hala beyinlerimizden silinmemiş. İnsanları sokağa salanlar belli başlı kişilerdi. İstediklerini hemen yapıyorlardı. İnsanları sokağa dökmek, ortalığı darmadağın etmek onlar için çok kolaydı.  Hükümetler yıkıp hükümetler kuruyorlardı. Sahip olduğumuz manevi değerlere zerre kadar değer vermiyorlardı.  Memur-Sen ve Diyanet- Sen olarak bu bozuk sendikal anlayışı yıkmak için var olan gücümüzle çalıştık. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Artık bunlar her istediklerini yapamayacaklar. Sahadaki en önemli çalışmamızın bu olduğunu düşünüyorum." dedi.

Konuşmasının sonunda Durak, kendisini yeniden bu göreve layık görerek seçtiklerinden dolayı herkese teşekkür etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir