• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BİNGÖL- Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında finanse edilen "Mesleğim Var Çalışıyorum" projesi kapsamında Düzenlenen İş Makinesi Operatörlüğü Kursu eğitimleri başladı.

 

Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Recep Tan, Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu'nun İlçede bir ilk olduğunu ve ihtiyaç duyulan kalifiyeli ağır iş makinesi operatörü ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti.

 

İlçede özellikle ağır iş makinesi operatörlüğü alanında yaşanan sıkıntının giderilmesi amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını ve projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Recep Tan, şunları söyledi: "Hayata geçirdiğimiz projeyle kalifiyeli eleman sıkıntısını 2 ayda 40 kursiyerimize vereceğimiz eğitimlerle kısmen de olsa gidermiş olacağız. 40 kursiyerimiz ekskavatör ve bekoloder operatörlüğü eğitimleri alacaklar. Kurs sonunda, kursiyerlerimizi yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutacağız. Sınav sonrasında başarılı olanlara iş makinesi kullanma sertifikası vereceğiz"

 

Eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Tan, kursiyerlere kurs süresince günlük 15 lira ödeneceğini de sözlerine ekledi. (Nihat Kanat-İLKHA)