• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
LÖSEV`den "maskeli" farkındalık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV), "LÖSEV İyilik TIR'ı Koli Koli Mutluluk Dağıtıyor" projesi kapsamında Bitlis'e geldi.

Bitlis Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta gıda, kırtasiye, oyuncak, giyim ve benzeri malzemeler; LÖSEV'e kayıtlı lösemili çocuklar ve ailelerine dağıtıldı. Hem yardım dağıtıldı hem de lösemili çocuklarla farklı etkinlikler düzenlendi. 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Aras, "İyilik TIR'ı Koli Koli Mutluluk Dağıtıyor" projesiyle çıktıkları Doğu Anadolu turu kapsamında Bitlis'e geldiklerini belirti.

Aras, "Ailelerimizin burada neye ihtiyaçları varsa; gıda kolisi, et, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, çocuklarımızın ve yetişkin ailelerimizin neye ihtiyaçları varsa hepsini buradan temin edebiliyorlar. Bitlis'ten sonraki durağımız Van, Siirt ve en son olarak Batman'a giderek Doğu Anadolu turumuz tamamlanacak. Lösemili Çocuklar Sağlık Eğitim Vakfına ait TIR'ımız, 20'nci yılımız kapsamında 'koli koli mutluluk' dağıtmaya devam ediyor ve bu projemiz yıllardır gelen bir proje ve iyilik TIR'ımızla ailelerimizle buluşuyor, ailelerimiz için çabalıyoruz." dedi.

Lösemili çocuklar adına yardım toplayan dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunan Aras, "Lösemili Çocuklar Vakfı asla kapı kapı gezerek para toplamaz. Hiçbir şekilde dergi, kuru boya, pastel boya satışı olmaz. LÖSEV olarak bizim almış olduğumuz bütün bağışlar kurumsaldır. Banka kanalıyla gerçekleşir. Şu an Lösemili Çocuklar Vakfının başarı oranı yüzde 95'lerdedir. Amacımız bu başarı oranımızı yüzde 100'lere taşımaktır. Hiçbir çocuğumuzu, hiçbir yetişkinimizi, kanser hastamızı lösemiden, kanserden kaybetmek istemiyoruz." dedi.

"Maske takarak toplum nezdinde farkındalık oluşturuyoruz"

 02-08 Kasım'ın Lösemili Çocuklar Haftası olduğunu hatırlatan Aras, "bu haftada bütün Türkiye'de, toplumun nezdinde farkındalık oluşturmak, bütün kardeş okullarımıza, kampüslerdeki üniversite öğrencilerimizle birlikte, maske takıyor ve maske takarak toplum nezdinde farkındalık oluşturuyoruz. Bütün halkımız maskesini takarak LÖSEV'e takmış oldukları maske ile fotoğraflarını gönderebilirler. Bu doğrultuda bütün Türkiye'de bir farkındalık oluşturalım."

"Lösemili vatandaşlarımıza sahip çıkalım"

Lösemili vatandaşların toplumdan dışlanmaması gerektiğini vurgulayan Aras, herkesin lösemili vatandaşlara sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

 "Toplu taşıma araçlarında, dolmuşlarda maskeli bir vatandaş gördüğünüz zaman lütfen onlardan uzaklaşmayın." diyen Aras, "O maske takan vatandaşlarımız, kendilerini bizlerden korumak için maskelerini takıyorlar. Emin olun ki bu tedavi sürecinde dünyanın en iyi kemoterapi ilacını da uygulasanız, moral ve motivasyon eksikse orda yüzde 95 başarı oranı yakalamanız imkansız. Maske takan insanları gördüğünüz zaman lütfen onlarla sohbet edin, onlarla diyalog kurmaya çalışın. Çünkü bu tedavi sürecinde moral, motivasyon çok önemli." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir