• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kızıltepe`de 5 binden fazla madde bağımlısı genç var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde yaşanan uyuşturucu vakalarındaki artış, ülke geleceğini adeta tehdit ediyor. Mardin'de de madde bağımlığının her geçen artığına işaret eden Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç, sadece Kızıltepe ilçesinde 5 binden fazla gencin madde bağımlılığına müptela olduğuna dikkat çekti.

Hikmet-Der, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 2 gün sürecek çok kapsamlı resim sergisi açıldı.

Burada İLKHA muhabirlerine açıklamada bulunan Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç, madde bağımlığının her geçen artığına işaret etti.

Kızıltepe'de aralarında kızların da bulunduğu 5 binden fazla gencin, madde bağımlılığına müptela olduğuna dikkat çeken Özgüç, gençlerin bağımlılıktan kurtarılıp topluma kazandırılması için her kesimden destek beklediklerini ifade etti.

"Projemiz çok kapsamlıdır"

Düzenledikleri resim sergisinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptıkları 'Birey İdeal Toplum Projesi'nin bir parçası olduğunu söyleyen Özgüç, şöyle devam etti.

"Sergimizde Mardin kültürünü tanıtma, gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırma, başta doğruluk olmak üzere ahlaki değerlerimiz, teknoloji ve madde bağımlığıyla ilgili, kadim medeniyetimiz olan Kâbe ve Kudüs'le ilgili fotoğraflar bulunmaktadır. Sergimizin amacı halkımızı bu doğrultuda bilinçlendirmektir. İnşallah faydalı olacaktır. Zaman olursa sergimiz birkaç gün daha kalsa halkımız daha çok ziyaret edip görecek. Birey Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız 'Birey İdeal Projesi' çok kapsamlıdır. Bunun bir ayağı da Kızıltepe'deki tüm öğrencilere ulaşmak ve onlarla buluşmaktır. Bu proje kapsamında 40'tan fazla konferans verdik, 5 binden fazla gencimize ulaştık. Teknoloji bağımlılığının ne kadar zararlı olduğunu, madde bağımlığının ne kadar tehlikeli olduğunu örneklerle ve sinevizyon yoluyla onlara gösterdik. Hikmet- Derde kitap okuma etkinlikleri düzenliyoruz. 250 kitap aldık, gençlerimiz gelip kitap okuyorlar. Bu proje kapsamında halka yönelik 3 büyük konferans verdik. İnşallah bu projelerimiz devam edecek."

"5 binden fazla madde bağımlısı genç var"

Gençlerin kendi değerlerinden koptuğuna dikkat çeken Özgüç, "Gerek madde bağımlılığına, gerek teknoloji bağımlılığına müptela olmasından dolayı anne babasından kopan bir sürü gencimiz var. Şu an Kızıltepe'de 5 binden fazla madde bağımlılığına yakalanan gençlerimiz var. Bu hastalık sadece erkek çocukları değil, kız çocuklarına da bulaşmıştır. Bizim öncelikli sorunumuz, 'Bu gençlerimizi nasıl kazanabiliriz, bunlarla nasıl ilgileneceğiz, onları nasıl kurtaracağız?' diye bir takım projelerimiz devam ediyor. Tabi halkımızın ve özellikle emniyetin, milli eğitimin müftülüğün desteğini istiyoruz. Hepimiz birlikte bu gençlerimize el uzatırsak inşallah gençlerimizi bu enkazdan kurtarabiliriz." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir