• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aynı işyerinde bir yılda 63 hırsızlık vakası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe bir yıl içerisinde 63 defa işyerinin hırsızlar tarafından soyulduğunu söyleyen esnaf Şeyhmus Ortaç, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına rağmen, İlçe Emniyet Müdürlüğünün hırsızları yakalamadığını ve kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti.

Hırsızlık olayı, İpek Mahallesi Ali Ertaş Caddesi üzerindeki bir işyerinde meydana geldi. Ailesiyle birlikte geçimini sağlamak için çeyiz dükkânı açan Şeyhmus Ortaç'ın başı bir yıldır hırsızlarla dertte. Son bir yılda 63 defa işyerinin hırsızlar tarafından soyulduğunu belirten Ortaç, hırsızlardan bıktığını ve artık yakalanması için yetkilere çağrıda bulundu.

Şimdiye kadar birçok eşyalarının çalındığından yakınan Ortaç, şunları söyledi:

"Eskiden kameramız yoktu, eşyalarım çalındı diye emniyete gittiğimizde 'görüntü olmadığı için bir şey yapamıyoruz' diyorlardı. Sonra kamera taktık, hırsızlıklar saniye saniye kameraya takılıyorlar. Görüntüleri alıp emniyete gidiyoruz, tamam diyorlar ama ilgilenmiyorlar. Hemen hemen Allah'ın her günü bir şeyimiz çalınıyor. Hırsızlar bizi rahat bırakmıyorlar. Emniyet de ilgilenmiyor.  Bir sene içerisinde 15 yorgan, 5-6 battaniye, sobalar, 2 telefon, 5 kilo çay, yani baya eşyamız çalındı. Bir yıl içerisinde işyerimiz 63 defa soyuldu. Emniyete gidiyoruz ilgilenmiyorlar. En son 4 bin TL değerinde 2 telefonumuz, 400 TL değerinde 5 kilogram çay çalındı. Ailemle birlikte geçimimiz için çalışıyoruz, bırakmıyorlar. Mağduruz. Hırsızlar yakalanıp ağır cezalar verilirse bir daha yapmazlar. Onları yakalıyorlar ertesi gün bırakıyorlar onlarda hırsızlığa devam ediyorlar. Yetkilere çağrıda bulunuyorum, bize destek olsunlar."

Öte yandan, işyerindeki hırsızlık olayları güvenlik kamarasına da yansıdı. Görüntülerde, cep telefona ve diğer eşyaların çalınma anı net bir şekilde görülüyor. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir