• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"FETÖ ile ilgili soruşturmalar hukuk çerçevesinde yürütülüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da bir hastanede hemşirelik yapan F.Ş isimli bir şahsın kimlik bilgilerini kullanan bazı kişilerin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'u FETÖ soruşturmuşlarında örgüte taraf olacak şekilde hareket ettiği iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyet ettiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Durmuş, FETÖ ile ilgili soruşturmaların hukuk çerçevesinde yürütüldüğü belirtirken YÖK de şikayete konu olan iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Batman'da bir hastanede hemşirelik yapan F.Ş isimli bir şahsın kimlik bilgileri üzerinden, bazı kişilerce CİMER'e Rektör Durmuş'un FETÖ soruşturmuşlarında örgüte taraf olacak şekilde hareket ettiği iddiasıyla şikayette bulunuldu.

"Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 30 Ocak 2017 tarihinden sonra (03 Mart 2017-12 Eylül 2017) FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve diğer terör örgütleri ile mücadele konusunda soruşturma komisyonları oluşturarak taraf olmuştur." ifadelerine yer verilen şikayet üzerine CİMER de söz konusu iddiaları cevaplaması için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) şikayet içeriğini iletti.

Bunun üzerine YÖK, şikayet dilekçesinde adı geçen F.Ş'ye ulaşarak cevap yazdı ve söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Adına gelen cevap karşısında şaşıran F.Ş, CİMER'e böyle bir şikâyette bulunmadığını ve kimlik bilgilerinin başkaları tarafından kendisinden habersiz kullanıldığını söyledi. Bunun üzerine F.Ş, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunarak sorumluların bulunmasını talep etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Durmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından devletin FETÖ'cülerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Devlet yetkilileri, bu hainleri bulmak için devletin tüm kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de bazı soruşturmalar başlattı." diyen Durmuş, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ama hâlâ birileri bunu idrak edemedi. Üniversitemizde başlatılan soruşturmalar hukuk çerçevesinde yürütüldü, yürütülüyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün hâlâ masum insanları kullanmaya çalıştığını vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti:

"Dün sınav sorularını çalarak bir yerlere gelen teröristler, bugün de ne yazık ki bu alışkanlıklarını sürdürerek bir kızımızın kimlik bilgilerini çalmışlar. Bu teröristler, ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle güya üniversitede soruşturma komisyonları kurmuşum ve tarafgirlik yapıyormuşum diye CİMER kanalıyla şikâyette bulunmuşlar. YÖK tarafından yapılan incelemenin ardından karar, adına şikâyet oluşturulan kızımıza tebliğ edildiği zaman kendi kimliğinin kullanıldığından haberi oluyor. Bizim bu teröristlerle mücadelemiz devam edecektir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir