• DOLAR 34.26
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2917.29
  • ...
Bingöl Valiliğinden Operasyon Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'ün Genç ilçesinde sabah saatlerinde PKK mensupları ile çıkan çatışmada bir asker(S.Ş) ile bir korucu(A.K) hayatını kaybederken, 5 asker, 5 korucu da yaralandı. Çatışmada ayrıca 2 PKK mensubunun da öldüğü ve bir PKK'lının da ağır yaralandığı bildirildi.

 

Konuya ilişkin olarak Bingöl Valiliği'nden saat 16.00'da yapılan açıklamada Genç İlçesi Sağgöze köyü güney kırsalında bu sabah 07.30 saatlerinde arazi arama tarama faaliyetlerinde bulunan askerlerin, bir grup PKK mensubu ile sıcak temas sağladığı belirtilerek Yaşanan çatışmada bir asker ile bir korucunun hayatını kaybettiği, 5 asker ile 5 korucunun da yaralandığı belirtildi.

 

Açıklamada, çatışmalar sırasında 2 PKK mensubunun öldüğü ve 1 PKK mensubunun da ağır yaralı olarak ele geçirildiği ifade edildi.

 

Skorsky helikopterler ile takviye birliklerin sevk edildiği bölgede Yaralı askerler ile yaralı korucuların , Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir