• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
 [y]Peygamber Sevdalıları Platformundan Teşekkür[/y]
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 22 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen büyük mevlüd etkinliği, bir milyonu aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti. Programa dünyanın farklı ülkelerinden pek çok yabancı konuk katıldı, gelenler arasında Malcolm X`in öğrencileri dikkat çekti.
 
"Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (SAV)" adıyla yapılan "Kutlu Doğum" programın öncesi ve sonrasıyla ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, İlke Haber Ajansı`na değerlendirmede bulundu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformunu oluşturmadan önce 2006`daki karikatür krizinin hemen ardından bir buçuk ay sonrasında Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda mevlit etkinliği düzenlendiğini hatırlatan Orhan, son 4 yıldır kutlu doğum etkinliklerini Peygamber Sevdalıları Platformu çatısı altında düzenlendiğini söyledi.
 
İstasyon Meydanı Bizi Kendisine Bağlamış!
Orhan, "Başta Diyarbakır olmak üzere, diğer iller, ilçeler hatta köylerde; bu yıl etkinliklere büyük bir teveccüh vardı. Nitekim biz daha açıklamalarda bulunmadan önce nereye gidersek gidelim, `kutlu doğum etkinliği nerede yapılacak, yine İstasyon Meydanı`nda mı yapılacak` şeklinde sorularla karşılaştık. Bu sorular küçük çocuklardan tutun ihtiyarlarımıza kadar herkesten geliyordu. Bu Peygamber sevgisini gördüğümüzde `İstasyon Meydanı`nı değiştirelim mi` görüşleri oluşmaya başladı. Fakat İstasyon Meydanı`nda başka hangi meydan bu coşkuyu kaldırır diye düşündük, fakat bulamadık. Sanki İstasyon Meydanı bizi kendisine bağlamış. Bu defa `alanı nasıl genişletebiliriz` diye hesaplar yapmaya başladık. Günler öncesinden, oraya gelip peygamber aşkıyla tek bir ağızdan salâvat getirecek olan Peygamber Sevdalılarının nasıl rahat edebileceklerinin derdine düşmüştük. Özellikle Sümer Camii arkasında Sümer Park`ın bayağı geniş olduğunu gördük ve burayı da kullanmaya karar verdik. Ofis tarafının gidebildiği kadar ara sokaklar dâhil hal tarafı aynı şekilde… Bağlar köprü altı tren raylarından tutalım her tarafı nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Buraları kullanarak sıkıntıları minimuma indirmeye çalıştık" diye konuştu.
 
Peygamber Âşıkları Erkenden Alana Geldiler
Etkinliğin yapılacağı günün sabahında insanların yardım için alana koştuklarına şahit olduklarını ifade eden Orhan, Sabah 08`00`den sonra kalabalığın önceki yıllardan fazla olacağı görüşünün kendilerinde hâsıl olduğunu söyledi. Orhan, "Sabahın erken saatlerden itibaren insanlar alana gelip yere serdikleri örtülerinin üzerine oturdular. Çocuktan yaşlısına kadar herkes oradaydı… Bu kardeşlerimizin en önde yerlerini almak için erken geldiklerini ifade ettiler. Peygamber Sevdalıları, Peygamber Efendimizin isimleri yazan, aşkını yansıtan pankartlarla alanda yerlerini almaya başladılar. Saat:11.00`e geldiğinde alanın ortasının tamamen dolduğunu gördük, asıl kalabalığın ise öğle namazını yakın camilerde veya evlerde kıldıktan sonra alana geleceklerini bildiğimiz için onların nereye alacağımız üzerinde düşünmeye başladık. Çünkü alan öğle namazından önce dolmuştu, bizler o anda ellerimizi açıp Allah`a dua etmeye başladık. Allah`ın yardımıyla çok güzel bir mevlüd etkinliği yapıldı, tek bir ağızdan salât ve selamlar getirildi, sadece o gün milyarlarca salâvat getirildi. O gün orada yaşlısından gencine kadar, bebeklerden çocuklara kadar, özürlülerden hastalara kadar herkes oradaydı, siyahıyla, beyazıyla herkes tek bir ağızdan salâvatlar çekti, birlik mesajlı verildi" dedi.
 
Sokak ve Caddeler İnsanlarla Taştı
"Yoğun kalabalıktan dolayı birçok katılımcının platformu görmediğini, ancak etkinliğin sonuna kadar alanı terk etmediklerini, bunun sebebi nedir?" şeklindeki sorumuza cevap veren Orhan, "bunun sebebi Reslullah`a olan sevgidir, muhabbettir. Onlar görmeseler bile duyuyorlar. Onların kalbi Allah`ın Resulü ile beraberdi. Etkinlik bitmesine rağmen halkımız alanı terk etmiyordu. Dağılışta Diyarbakır`ın Sokak ve caddeleri insanlarla taştı" dedi.
 
Emeği Geçenlere Teşekkür
Büyük mevlüd etkinliğinin çalışmalarına yaklaşık iki ay önceden başladıklarını ifade eden Orhan, ev ev, esnaf esnaf dolaşarak halkı etkinliğe davet ettiklerini söyledi. Etkinlikte 2 bin kişinin görev yaptığını belirten Orhan, sözlerini şöyle bitirdi; "Özellikle halkı ücretsiz alana taşıyan toplu taşıma araçlarının sahiplerine, özel araçlarıyla taşıma yapan kardeşlerimize ve halkı ücretsiz alana taşıyan tüm kardeşlerimize sizin aracılığınızla Peygamber Sevdalıları Platformu adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle indirip yapan esnaflara, etkinlikte görev yapan kardeşlerimize, basın mensuplarına, etkinliğe katılıp veya katılmak isteyip gelemeyen kardeşlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz."
(M. Salih Keskin/Ayetullah Turgut/ Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir