• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Bombacı Trump Hayranı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de devlet yöneticilerine yönelik gönderilen şüpheli paketlerle ilgili  56 yaşındaki   Cesar Altieri Sayoc gözaltına alındı.

Florida eyaletinin Aventura bölgesinde yaşayan New York doğumlu, 56 yaşındaki  Sayoc Cumhuriyetçi Parti`ye resmi üye ve bir Trump hayranı

Sayoc`un yakalandığı park alanının yakınında bulunan ve bu kişiye ait olduğundan şüpheli bir minibüsün içinde her yere yapıştırılmış, Demokrat Parti`ye üye olan ya da destek veren önemli isimlerin fotoğraflarının olduğu da ortaya çıktı. Fotoğrafı olan isimler arasında, ABD`nin eski Başkanı Barack Obama`nın eşi Michelle Obama, eski Adalet Bakanı Eric Holder ve Loretta E. Lynch, Senatör Elizabeth Warren, Yönetmen Michael Moore ve Gazeteci Chuck Todd bulunuyor.

Geçişinde hırsızlık kaydı bulunan Sayoc`un yakalanmasının ardından basının karşısına çıkan ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Sayoc hakkında “patlayıcı madde gönderme” ve “eski başkanları tehdit etme” gibi 5 suçlama olduğu ve suçlu bulunması durumunda 58 yıla hapis cezası ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Ayrıca, ABD`nin gündemine oturan şüpheli paketlerin son hedefi California Senatörü Kamala Harris ve milyarder Tom Steyer oldu.

ABD`de pazartesi gününden bu yana ABD`nin eski başkanları Barack Obama, Bill Clinton, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Eski Adalet Bakanı Eric Holder gibi siyasilerin, yanı sıra CNN`in New York ofisi gibi adreslere şüpheli paketler gönderilmişti.

Paketlerden, “boru bombası” adı verilen patlayıcı düzeneği çıkmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir