• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MAZLUMDER Ağrı Şubesi`nden "Öğrenci Andı" Kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına ilişkin MAZLUMDER Ağrı Şubesi tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

MAZLUMDER Ağrı Şubesi binasında yapılan basın açıklamasını Şube Başkanı Yüksel Aslan okudu. Aslan, MAZLUMDER olarak 2009 yılından itibaren 'Öğrenci Andı'nın kaldırılması kampanyasına destek verdiklerini anımsatarak Danıştay'ın, idarenin yerine geçerek yetki ve takdir hakkını gasp ettiğini savundu.

Aslan, "İlahi hukuka, doğal hukuka ve Türkiye'nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olan 'Öğrenci Andı'nın" yargı kararıyla tekrar geri getirilmesine karşı çıkıyor, Danıştay'ın temyiz merciinde insan haklarına aykırı bu kararı bozmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasına destek veren Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer: "Bu kazanımın kaybedilmesine asla müsaade etmedik, etmeyiz de. Bu ülke, içerisinde bulunduğu medeniyet havzasına bakıldığı zaman bu tarz tek tipçi yaklaşımlarla büyüyecek bir coğrafya, ülke değil. Türkiye bugün küresel bir güç oluyorsa, bu küresel güç oluşunun temelinde medeniyetinden aldığı ilhamla paradigmasını değiştirdiği içindir. Dolayısıyla yeni Türkiye'nin inşasında bu paradigmanın önüne geçilebilecek tarzda vesayetçi yaklaşımların hepsine karşı duruyoruz, duracağız. Bu ülkenin milli mutabakat metni rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'dır. Onun dışında bu çocuklara dair söylenecek sözlerin hiçbiri tarafımızdan kabul görmeyecektir." dedi.

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Gümüşer'den sonra söz alan İHH Ağrı Şubesi Başkanı Kerem Engin ise Türkiye'nin gelişen dünyadan kopuşuna neden olacak uygulamaların doğru olmadığını söyleyerek kimsenin başka bir kimseye üstünlüğünün olmadığına inandıklarını belirtti.

Engin, Danıştay'ın söz konusu kararını eleştirerek "Bu metnin ne Türkiye'ye, ne eğitimimize, ne de çocuklarımıza kazandıracağı bir artısı yoktur." dedi.

MAZLUMDER Ağrı Şubesi'nin yapmış olduğu "Danıştay'ın Öğrenci Andı Kararı'na Tepki" açıklamasına "Memur-Sen Ağrı Temsilciliği, İHH Ağrı Şubesi, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi, İnsani Hareket Derneği (İHYAD ), İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Ağrı Şubesi, Birlik Vakfı Ağrı, MÜSİAD Ağrı Temsilciliği" gibi Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları'da destek verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir