• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
`Esed`in yönetimden gitmesi gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Nasr Hariri, Suriye`yi yıkan ve Suriyelilerin ölümünden sorumlu olan Beşşar Esed`in yönetimde kalmaması gerektiğini söyledi.

Hariri, başkent Moskova`da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere Suriye meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beşşar Esed`in Suriye yönetimini bırakması gerektiğini dile getiren Hariri, "Suriye`yi yıkan, pek çok Suriyelinin ölümünden sorumlu olan bir insanın yönetimde kalması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin (BMGK) 2254 sayılı kararı çerçevesinde Suriye`de barışın sağlanması için dünya toplumunun ortak duruşunu desteklediklerini kaydeden Hariri, "Bu insanın (Esed) ödüllendirilmesi ve kendisini Suriye halkının yasal temsilcisi sayması kabul edilemez." diye konuştu.

Hariri, Suriye`de yabancı güçlerin olmaması gerektiğini de söyleyerek, Suriye rejimi ile anlaşan, Suriye halkına zarar getirmeyen devletlere ise saygı duyduklarını kaydetti.

Kazakistan`ın başkenti Astana`da düzenlenme ihtimali olan Suriye konulu Astana formatındaki uluslararası yüksek üst seviye toplantılara katılabileceklerini dile getiren Hariri, “Son toplantı Soçi`de düzenlenmişti. Bir başka toplantı kasım veya aralıkta düzenlenebilir. Hangi konuların istişare edileceğini bilmiyorum. Ancak biz muhalif kanat olarak siyasi çözüme yönelik tüm adımlara açığız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir