• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
 "Şifalı bitkiler hastalanmadan önce tüketilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında sıklıkla görülen hastalıklara yakalanmadan önce bitkisel içeceklere ve hormonsuz ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten aktarlar, bitkisel içecekler ve hormonsuz ürünlerin vücut direncini artırarak bağışıklığı güçlendirdiğini söylediler.

Kış aylarında sıklıkla görülen grip, nezle, öksürük, boğaz tahrişi gibi hastalıklara yakalanmadan önce vücut direncinin artması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bitkisel içecekler ve hormonsuz ürünlere ağırlık verilmesi önerisinde bulunan aktarlar, hastalığa yakalanmadan şifalı bitkilerin tüketilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kış aylarında sıkça rastlanılan hastalıklara yakalanmadan önce bitkisel içeceklerin tüketilmesi gerektiğini belirten aktar Adem Yönten, "Bu mevsimlerde global enfeksiyon vücutlarda yaygın oluyor. Vücut sıcakta iken direk soğuğa geçiyor ve hastalıklar yavaş yavaş türüyor, bundan dolayı halkımıza genellikle meyve tüketmelerini bu mevsimde kış çayı kullanmalarını öneriyoruz. Halkımıza ıhlamur tavsiye ediyoruz, ıhlamur enfeksiyon önleyicidir, vücutta bulunan iltihabı atar. Halkımızın kış aylarında ilk talebi ıhlamur oluyor, ıhlamur, ayva ve elma karışımından güzel bir global enfeksiyona karşı koruma iksiri yapılabilir. Doğu Anadolu Bölgesinde ilk soğukları biz gördüğümüz için halkımıza doğru beslenmelerini öneriyorum. Bugün halkımızda 'bitki çayı içeyim, hemen iyileşeyim.' şeklinde yanlış bir düşünce vardır. Şifalı bitkiler hasta olunmadan önce tüketilmelidir ki vücudun direncini artırsın, bağışıklık sistemini güçlendirsin. Yoksa hastalandıktan sonra o virüsü atabilmek için bitkinin çok da bir etkisi olmaz." dedi.

"Düzenli bal tüketmek hastalıklardan korur"

Kış aylarında vücut direncinin muhafaza edilmesinde bal kullanımının önemine değinen Mesut Elasan ise şöyle konuştu:

"Bal her vakitte tüketilmesi gerekir. Yazın kahvaltıda, sütte, çay ve yemekte tüketiliyor. Havalar soğumaya başlayınca, bu soğukluktan dolayı grip, nezle veya belirli salgın hastalıklar ortaya çıkıyor. Balı bir nevi kalkan gibi virüslerden, hastalıklardan korunmak için tüketmeliyiz. Bal, hastalıklara karşı direnç sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her sabah evden bir kaşık bal yiyip çıkmak insanı gün boyunca hastalıklardan korur. Bugün enerji, soğuk algınlığı hapları bunların hepsini bir kenara bırakıp, her sabah aç karna bir kaşık bal yemek her şeyin önüne geçer. Bal, bütün hastalık ve virüslere karşı bir kalkan gibidir, bu nedenle balı şiddetle tavsiye ediyoruz."

"Balda zam yok"

Elasan, "Bizde bal fiyatları değişmiyor. Yöremiz bal yöresi, ister istemez her hangi bir artış yapamayız çünkü Van'ın nüfusunun hemen hemen yarısı diyebiliriz ki bal arısı bakıyor ve bal üretiyor. İki sene önce sattığımız bal fiyatları halen aynı devam ediyor. Bu bizi etkilemedi ve dışardan gelen bir madde değil kendi ürettiğimiz, kendi arılarımızdan elde ettiğimiz baldır." dedi.

Kış aylarında hangi sebzeleri tüketmeliyiz?

Soğuk havaların başlamasıyla tüketilmesi gereken sebze ve meyvelerle ilgili tavsiyelerde bulunan manav Murat Koçak, "Şu an havalar soğumaya başladı, halkımıza bu soğuk havalara karşı sebze öneriyoruz. Brokoli, karnıbahar, ıspanak yine pırasa soğuk havalarda çok faydalı bir sebze türüdür. Kış aylarında en çok tüketilmesi gereken meyveler; nar, mandalina, ayva ve elma hastalıklara karşı insanın bünyesinde bir kalkan görevini görür. Hasatlıklara karşı, limon ve sarımsak ilaç görevi yapıyor. Hasta olan vatandaşımız limonu yıkayıp yediği zaman soğuk algınlığına çok iyi gelir. Kışın limonu kabuklarıyla birlikte yiyen vatandaşımız kış boyunca hastalıklarla uğraşmayacaktır. Hasta olduğumuz zaman doktora gitmeyi tercih ediyoruz ama bu tür hastalıklarda insanın doktoru insanın kendisidir. İnsanlar kendilerine iyi ve düzenli baktığı zaman hastada olmaz. En büyük doktor hormonsuz meyve ve sebzelerdir." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir