• DOLAR 34.205
  • EURO 38.153
  • ALTIN 2896.177
  • ...
İsrail Açlık Grevindeki Mahkumları Cezalandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail Cezaevleri Kurumu sözcüsü Sivan Weizman, gözaltı koşullarını protesto etmek için açlık grevine başlayan bin 200 Filistinli mahkumun ailelerinin ziyaretlerine yasak getirileceğini ve eyleme katılmamış olan mahkumlardan ayrıldıklarını açıkladı. 

Reuters`a konuşan İsrailli yetkili "aile ziyaretleri gibi ayrıcalıklar iptal edildi ve elektronik aletlerine el konuldu" dedi.

Organizatörler tarafından `boş midelerin savaşı` adı verilen açık uçlu açlık grevi geçen Salı günü başladı. Filistinli mahkumlar daha iyi hapishane koşulları ve haklarında resmi suçlamalar olmadan yıllarca gözaltında tutulmalarını protesto için eyleme başlamıştı.

Filistin Tutsaklar Kulübü`nden Amani Sarahna, cezaevi yetkililerinin açlık grevcilerinin hücrelerinde kapsamlı arama yaptıklarını, yemeği reddedenlerin tuzlarını aldıklarını söyledi. Sarahna, "tüm tutukluların eşyalarına, havlu ve ayakkabıları dışında, el konuldu" dedi.

Bu arada, bir İsrail mahkemesi yaklaşık iki aydır açlık grevinde bulunan iki Filistinli`nin gözaltı kararlarına ilişkin itirazlarını reddetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir