• DOLAR 34.245
  • EURO 37.384
  • ALTIN 2927.865
  • ...
İHL Öğrencileri'nden Tarihi Mekanlara Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hasankeyf, Midyat ve Mardin gezisinde buluştu. Rehberlik Servisi tarafından organize edilen geziye 12. sınıflardaki kız öğrenciler ve bazı öğretmenler katıldı.

 

Tarihi mekanların ziyaret edilmesini amaçlayan gezi Hasankeyf'teki tarihi mekanların gezilmesi ile başladı. Daha sonra Midyat Mor Gabriel Kilisesi ziyaret edilerek rehberler eşliğinde kilise içerisi gezildi. Midyat'ın eski mahalleleri gezilerek buradaki tarihi yapılar ziyaret edildikten sonra gezinin Mardin bölümüne geçildi.

 

Mardin İmam Hatip Lisesi ziyareti ve öğle yemeğinin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi ziyaret edildi. Burada üniversite ile ilgili bilgiler alındı. Üniversiteyi anlatan kısa film gösterisi izlendi. Ayrıca üniversite yetkilileri tarafından üniversitenin mevcut bölümleri ve bundan sonra açılması planlanan bölümleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Artuklu Üniversitesi'ni tercih etmeleri durumunda güzel bir üniversitede okumanın ayrıcalığını yaşayacakları ifade edildi.

 

Daha sonra Mardin içerisindeki tarihi mekanların gezilmesine geçildi. Kasimiye Medresesi'nin ziyaretinin ardından, Mardin Müzesi gezildi. Buradan da Kırklar Kilisesi gibi bazı kilise ve tarihi eserlerle birlikte Mardin'in tarihi sokaklarındaki kısa bir şehir turunun ardından ziyaret tamamlandı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir