• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
''Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 21 Nisan-27 Nisan 2012 tarihlerinde yapılan 7.Avrupa Aşı Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar yazılı bir açıklama yaptı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar 7.Avrupa Aşı Haftası nedeniyle yayınladığı açıklamasında aşının anlamı ve önemini belirtti.

Yapılan açıklamada Dr. Vecheddin Acar, "Aşı, kişileri hastalıklardan ve hastalıkların kötü sonuçlarından koruyabilmesi için, sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılama hizmetleri, bebekleri çocukları ve erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir." dedi.

Ülkemizde aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısının 11 olduğunu vurgulayan Dr.Vecheddin Acar, "Bu yıl 21 Nisan - 27 Nisan 2012 tarihleri arasında Avrupa ülkeleri ile birlikte 7.si düzenlenecek olan Aşı Haftasında sağlık personeli ve toplumun, aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki hassasiyetlerinin arttırılması ve bilgilendirilmesi, gezici ekiplerle saha çalışmalarına hız vererek öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılmasının sağlanması Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak esas hedefimizdir." ifadelerini kullandı.

Acar, "Aşı uygulamaları, aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde yapılmaktadır. Aşılar Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır." denildi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir