• DOLAR 32.908
  • EURO 35.38
  • ALTIN 2467.503
  • ...
Uçuş İptali Durumunda Hangi Haklarınız Mevcut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uçaklarla yolculuğu, ekonomik olmasının yanında hızlı olması nedeniyle tercih ederiz. Ancak bazen istemediğimiz durumlarla karşılarız. Bunlardan biri de maalesef uçuş iptali durumudur.

Peki uçuşumuz iptal edilirse ne gibi haklarımız vardır? Hakkımızı nasıl arayabiliriz? İşte bu tür sorularınıza hakkiniyedirme.com oarak cevap veriyoruz.

Uçuş İptali Durumunda HakkiniYedirme.com

İşte haklarınız:

Bilgi verilme sorumluluğu: Uçuşun iptal olduğunun bilgisini havayolu firması müşterisine bildirmekle sorumludur.

İade veya güzergah değişikliği: Havayolu firması çeşitli seçenekler sunmak zorundadır. Bunlar; bileti iptal etmek, yolculuğun güzergahını değiştirmek, bilet tarihini değiştirmek gibi seçenekler sunmak zorundadır ancak yolcuyu bunları seçme konusunda zorunlu tutamaz.

İstemeniz durumunda biletinize ödediğiniz ücretin tamamını 7 gün içerisinde geri alma hakkınız mevcuttur. Ya da istemeniz durumunda istediğiniz tarihte yeni bir bilet alma hakkınız mevcut. Gitmek istediğiniz havalimanına değil de başka havalimanına uçak varsa, aradaki mesafe yolculuğunun masrafını da havayolu firması ödemek zorundadır.
İptal nedeniyle gün geçiyorsa havayolu firması yolcunun otel masraflarını karşılamak durumundadır. Gün geçmiyorsa ve bekleme 2-3 saat arasındaysa makul miktarda sıcak ve soğuk içecek, bekleme süresi 3-5 saat arasındaysa kahvaltı veya yemek sunmak zorundadır.

Tazminat alma durumu: Yolcu iptal nedeniyle uğradığı zarardan dolayı tazminat alma hakkına sahiptir. Ancak, havayolu firması, iptalin nedeninin elinde olmayan(mucbir) sebeplerden dolayı gerçekleştiğini, tüm tedbirlerine rağmen kendilerinden kaynaklanmayan (kalkışa engel olan fırtına vb...) sebeplerden dolayı iptalin gerçekleştiğini kanıtlarsa yolculara tazminat ödemekle yükümlü değildir.

Tazminat olarak: İç hat yolculuklarında iptallerde yolcuya 100 EURO, Dış hat uçuşlarında ise yolculara; a) 1500 kilometre veya daha kısa tüm uçuşlar için 250 Avronun Türk Lirası cinsinden karşılığı, b) 1500 ile 3500 kilometre arası uçuşlar için 400 Avronun Türk Lirası cinsinden karşılığı, c) 3500 kilometreden daha uzun uçuşlar için 600 Avronun Türk Lirası cinsinden karşılığı, tutarında tazminat verilir.

Uçuşunuzun iptali durumunda haklarınızı almak, tazminatınızı eksiksiz almak için, www.hakkiniyedirme.com olarak her zaman ücretsiz olarak yanınızdayız. İletişim bölümünden bizimle iletişim kurmanız durumunda avukatlarımızla birlikte sizin için hakkınızı aramak için sizi arayacağız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir