• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
60 Kişilik Sağlık Ekibi Canla Başla Çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, İstasyon Meydanında düzenlenen ve 1 milyonu aşkın kişinin katıldığı Kutlu Doğum etkinliğinde 60 kişilik gönüllü sağlık ekibi hazır bulundu. Meydanın değişik yerlerinde hazır bulunan gönüllü sağlık ekipleri, canla başla çalışarak etkinliğin sorunsuz bir şekilde sona ermesine büyük katkı sağladı.

 

Kutlu Doğum Mevlit alanının 4 değişik yerinde 50-60 kişilik sağlık ekibi ile gönüllü olarak görev yaptıklarını söyleyen Dr. Mehmet Ekinci, sağlık ekibinde; doktor, hemşire, tıp fakültesi son sınıf öğrencileri, yardımcı sağlık elamanı ve diğer sağlık personelinin hizmet yaptığını kaydetti.

 

Ekinci, mevlit alanında İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, kendilerine gelen hastaların çoğunun güneşin yoğunluğu ile sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğüne bağlı hastalar olduğunu söyleyerek, "Onlara ilk müdahaleyi yapıyoruz bazen de yaşlı hastalarımız tansiyonları yükselmiş olarak geliyor, Ona göre ilk müdahaleyi yapıp tansiyonlarını düşürüyoruz. Tansiyonu düşen vatandaşlarında tansiyonlarını yükselmek amacıyla sıvı takviyesi yapıyoruz. Hastalarımız arasında kan şekeri düşenler var o kan şekerleri düşenlere meyve suyu verip kan değerlerini yükseltiyoruz biraz rahatladıktan sonra hastalarımızı tekrar meydana gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Dr. Ekinci; son olarak, kendilerine gelen veya kendilerinin onlara gittiği hastalardan durumu ağır olanlara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaları değişik hastanelere gönderdiklerini söyledi. (Osman İçli Ayettullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir