• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Mardin'e 121 Milyon Liralık Altyapı Projesi Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekim Şahkulubey, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile partililerin eşlik ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mardin Belediyesi'ni ziyaret etti.

 

Mardin Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Beşir Ayanoğlu tarafından kapıda karşılanan Bakan Erdoğan Bayraktar ile yanındakilere makam odasında slayt eşliğinde kentin sorunlarıyla ilgili brifing verildi.

 

Mardin'in altyapı sorunlarının giderilmesi için 121 milyon liralık proje hayata
geçirecekleri müjdesini veren Bakan Bayraktar, kentin kanalizasyon sularının
arıtılarak çevreye kazandırılacağını söyledi. Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Bakan Bayraktar'a Mardin telkari işlemeciliği örneği bir isimlik hediye etti.

 

Mardin Arkeolojik Müzesini de gezen Bakan Bayraktar, burada sergilenen dünyanın ilk tabusu ve dünyanın ilk oyuncak arabasını gezip Kültür Turizm il Müdürü Davut Beliktay'dan bilgi aldı. Dünyanın her döneminde taşınmazların önemli bir yer tuttuğunu belirten Bayraktar, "Müzemiz sergilenen eserler açısından zengin bir önem taşıyor. Burada dünyanın ilk tabusunun sergilenmesi Mezopotamya kültürlerinin de kadim oluşunun göstergesi." dedi. (Ayetullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir