• DOLAR 34.242
  • EURO 37.395
  • ALTIN 2917.65
  • ...
Serhad FM Diyarbakır Kutlu Doğumu Van`a Taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Diyarbakır`daki Etkinliğe canlı olarak bağlanan Serhat FM Diyarbakır`daki tarihi coşkuyu dinleyicileri ile paylaştı. Diyarbakır`daki mahşeri kalabalığın nabzını tutan Serhat FM`de Diyarbakır`daki Kutlu Doğum Etkinliği için düzenlenen özel programın sunuculuğunu  Abdulvahap Akkay yaptı.

Diyarbakır`daki Kutlu Doğum Etkinliği ile ilgili çalışmalarını İlke Haber Ajansına anlatan Akkay, geçtiğimiz hafta Batman, Gaziantep, Adana, başta olmak üzere Kutlu Doğum etkinliklerine bağlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu, "Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen birçok etkinliğe bağlandık. Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye`deki Muhammedi coşkuyu dinleyicilerimize ulaştırmaya çalıştık. Bu hafta da Peygamber Sevdalılarının finali denilebilecek olan, Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğinin tamamını dinleyicilerimize ulaştırdık. Programımız saat 11.00 civarında başladı. Program öncesinde Platformun yetkili ağızlarından birçok kişiyle canlı bağlantılarımız oldu. Saat 11.00` de başlayan programımız yaklaşık olarak beş saat sürdü. Program aralarında da canlı bağlantılarımız oldu, dilimiz döndüğünce Muhammedi Sevdayı paylaşmaya çalıştık, Allah u Teâlâ Hz. Muhammedi(s.a.v) en güzel şekilde tanımayı nasip etsin, Hz. Muhammedi(s.a.v) tanımadan sevmek mümkün değildir, kişi tanımadığını sevemez, sevmenin yolu tanımaktan, tanımanın yolu da okumaktan geçer, Allah O`nu anlamayı ve onun hayatı gibi bir hayat yaşamayı nasip etsin." dedi.

M. Ömer Çelik: İstasyon Meydanındaki Coşku Görülmeye Değer

Canlı bağlantıyla programın sunucularından Molla Ömer Çelik`e de bağlandıklarını ifade eden Akkay, Molla Ömer Çelik`in sözlerini şu şekilde aktardı:

"Şu anda yoğun bir katılım var. Diyarbakır halkı dört bir koldan etkinlik alanına gelmeye devam ediyor. Gerçekten görülmeye değer. Hem heyecan hem kalabalık görülmeye değer. Bunu insanların yüzünden okuyabiliyorsunuz."
Programın Akışı hakkında bilgi veren Çelik, Program saat 13.00`te başlayacak diyerek program akışı hakkında bilgi verdi.

Emiroğlu: Programın Başlamasına Saatler Kala İstasyon Meydanı Dolup Taştı

Ardından canlı telefon bağlantısı gerçekleştirilen Çağrı TV Programcılarından Yunus Emiroğlu, "Tüm İslam aleminin, tüm dinleyicilerimizin bu günlerinin tebrik ediyoruz. Bütün İslam coğrafyalarındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Malumunuz coğrafyamızın çeşitli yerlerinde kutlu doğum etkinlikleri düzenleniyor. Bunun en büyük örneği de Diyarbakır. Doğrusu biz de bu programı sabırsızlıkla bekliyorduk. Yoğun bir kalabalık ve büyük bir coşku var. Bu yılki programın daha güzel, daha hayırlı, daha coşkulu geçmesini ümit ediyoruz.

Bu tür etkinliklere ihtiyacımız var, dünyanın dört bir tarafındaki İslam coğrafyası kanlar içinde. Bizler de Mevlana gibi diyoruz ki: Gel ya Muhammed, Gel şu safa denizine kaptanlık et ve bizi bu karanlıklardan kurtar, diyoruz. Onun kurtarıcılığına onun rehberliğine olan ihtiyacımızı bir kez daha yeniliyoruz." dedi.

Av. Mehmed Mehdi Oğuz: İstasyon Meydanında İnsan Seli, Mahşeri Bir Kalabalık Var

Peygamber Sevdalıları Platformu Yetkililerinden Av. Mehmet Mehdi Oğuz, ile de bir telefon bağlantısının sağlandığı programda Oğuz, "Programın başlamasına saatler kalmasına rağmen her koldan insanlar akın akın etkinlik alanına gelmeye devam ediyor. İstasyon Meydanında insan seli mahşeri bir kalabalık var. Her yıl milyonlarca insanın katıldığı kutlu doğum etkinlikleri ses getirmiş durumda. Dünyanın birçok yerinden katılanı var. Amerikadan, Avrupadan, Ürdünden, Iraktan etkinliğe misafir olarak gelenler var. Bu atmosferi yakından görmek büyük bir bahtiyarlık olsa gerek."ifadelerini kullandı.
Programa canlı telefon bağlantılarıyla katılan diğer katılımcılar ve yaptıkları konuşmalar ise şu şekilde:

TESSEP(Tesettür Seferberliği Platformu) Başkanı Salih Demir: "Allaha Hamd Olsun Muhammedi Sevda Müthiş Bir Şekilde Yayılıyor"

"Öncelikle buradaki coşkudan söz etmek istiyorum. Allaha hamd olsun Muhammedi sevda müthiş bir şekilde yayılıyor. Bu sevgi inşallah birçok meselenin çözümüne vesile olacak. Burada bir haykırış ve bir ses var. Umuyoruz ki bu haykırış, bu ses, Türkiyenin en büyük sorunlarından biri olan başörtü sorununun da çözülmesine vesile olur. Bu etkinlikler netice verecek Allahın izniyle; çünkü Bu sevginin önünde hiçbir şey duramaz."


Sanatçı; Özcan, Bilal ve Burhaneddin: "Gittiğimiz Her Yerde Hz. Muhammed`e Büyük Bir Sevgi Var"

Özcan: şu ana kadar gözlemlediğimiz bütün programlarda bütün insanların Hz. Muhammed`e büyük bir hasreti olduğuna şahit olduk.
Burhaneddin: Bizler Allah aşığıyız bunu ispat ediyor Diyarbakır. Dünyanın birçok tarafından programa eşlik edenler var.
Bilal: Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Türkiyenin birçok yerine gittik. Her yerde büyük bir coşku büyük bir muhabbet var. En çok Van`daki etkinlikten etkilendim. Van`daki etkinlikte yağmur yağmasına rağmen hiç kimse yerinden ayrılmadı. Duygulu anlar yaşadık ve gözlerimizin dolduğu anlar oldu.

Mustazaf-Der Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz: "Buraya Gelen Ölü Kalpler Dirilip Geri Gidiyor"

Yılmaz, "Diyarbakır Muhammedi Sevdanın merkezidir. Muhammedi sevda ilk olarak 2006`da Diyarbakır`da başladı. 2006`daki karikatür krizinden bu yana Diyarbakır bu sevdayı haykırmaya devam ediyor. Peygamber Sevdalılarının yaptığı etkinlikler resmi olarak yapılan etkinlikler gibi değil. Gerçekten islamın özünü haykıran, Hz. Muhammed`in Sevdasını gönüllere nakşeden, onun yolunda gitmeyi kendine vazife bilen Müslümanların katıldığı, halkın katıldığı bir program, bundan dolayı bu da çok ayrı bir renk veriyor. Buraya gelen ölü kalpler dirilip geri gidiyor."dedi.

Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin: "Buradaki Coşkunun Görülmesi Lazım"

"Buradan İstasyon Meydanından Van halkına selamlarımızı iletiyoruz." Diyen Şahin, "Geçen haftalarda 8 Nisan`da Van halkının Hz. Peygambere olan kara sevdasını görmüştük. Yağmurun altında soğuğa rağmen Van halkının Hz. Muhammed`e olan sevgisini temaşa ettik. Burada da yakıcı sıcağa rağmen insanlar akın akın gelmeye devam ediyor. Buradaki coşkunun görülmesi lazım, yaşanması lazım. Rabbimiz hayırlara vesile kılsın." İfadelerini kullandı.

Said Şahinin yanı sıra Av. Necat Özdemir`in etkinlik hakkında Kürtçe bir değerlendirmesi oldu. Yine kutlu doğum özel programına konuk olan Av. Abdulgani Orhan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Program ortalarında Kutlu Doğum özel programına katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca: "Bir insan ben bu seneki Diyarbakır etkinliğini görmedim diyorsa çok şey kaybetmiştir, herkes bu etkinliği görmelidir, bu heyecanı yüreğinde yaşamalıdır" dedi.

Saat 16.00`ya doğru biten program yapılan duayla sona erdi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir