• DOLAR 34.231
  • EURO 37.342
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 23 Nisan Pazartesi Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Dünya Şanlıurfa`da Halay Çekecek

İzmir`deki Şanlıurfalılar yıllar sonra ilk kez memleketlerine geldi. İşte bu da Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba`nın Şanlıurfa ile ilgili yeni sloganı.

Şanlıurfa Yine Son Sıralarda

Şanlıurfa`nın Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) yine son 10`da olduğu öğrenildi. Uzun yıllardan beri bu yana açıklanan sınav sorularında başarısız iller arasında yer alan Şanlıurfa`da, bu başarısızlığın öğretmen açığından, birleştirilmiş sınıflardan, ikili eğitim ve mevsimlik işçi çocuklardan kaynaklandığı belirtiliyor.


İpekyol Gazetesi: Büyüme Hızı Bit Pazarında

TÜİK, Bu yılın ilk çeyreğinde ülkedeki büyüme hızının yüzde 11,7 olduğunu açıklayan Dursun, Şanlıurfa`da bayramlardan önce görmeye alıştığımız ve daha çok dar gelirli vatandaşların alışveriş yaptığı "Bit Pazarı" artık bayramdan bayrama değil her Pazar günü kurulmaya başladı.

Sorun Meğerse Temelde Kaynaklanıyormuş

Eğitim-Bir-Sen Urfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda Urfa`nın en başarısız iller arasında yer almasının nedenlerini açıkladı.

YENİURFA Gazetesi: "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı

Şanlıurfa`da, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan "Kan Davası", barış yemeğiyle sona erdirildi.

Sabır Beldesi`nde, Sakal-ı Şerif Yoğunluğu

Sabır Beldesi`nde H.Z Eyyüp Peygamber`in türbesinin bulunduğu Eyyüp Nebi Beldesinde, Sakal-ı Şerif ziyaretine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir