• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
`Mısır İran Nükleer Programından Daha Kaygı Verici`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Mısır`ın Siyonist işgal rejimine ucuz fiyatla ayrıcalıklı gaz sevki anlaşmasını feshetmesinin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından olumsuz bir işaret olduğunu söyledi.

Bu sabah (23 Nisan Pazartesi) Siyonist işgal radyosuna konuşan Lieberman, Mısır`ın "İsrail" ile gaz anlaşmasını tek taraflı feshetmesi hayra alamet değil" dedi. Lieberman, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarına işaret eden ticari bir anlaşma olduğunu belirtti.

Siyonist Dışişleri Bakanı, işgal rejiminin Mısır`la yapılan barış anlaşmasını korumak istediğini ifade ederek, anlaşmanın her iki ülkenin de yararına olduğunu ileri sürdü.

Lieberman, Mısır`ın Siyonist işgal rejimi için stratejik tehlike olduğunu ve İran`ın nükleer programından daha çok endişe verici olduğunu söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi de, Lieberman`ın Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu`yu devrim sonrası Mısır`ın işgal rejimi için stratejik sorun teşkil edebileceği yönünde uyardığını yazdı.

Gazete, Siyonist Dışişleri Bakanı`nın basına kapalı toplantılarda "Mısır`daki durum İran`ın nükleer programından daha çok kaygı verici" dediğini ve Mısır`ın en büyük Arap ülkesi olduğuna, işgal rejimine yüzlerce kilometrelik sınırı bulunduğuna dikkat çektiğini belirtti.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir