• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
Umut-Der 'den Mağdur Ailelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman merkezde faaliyette bulunan fakir ve muhtaç ailelerin dertleriyle dertlenen yoksul insanlara yardım etmeyi kendisine şiar edinmiş olan Umut-Der çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Umut Der Gıda Bankası yaşam şartları ve mağduriyetleri ağırlaşan üç aileye yardımda bulundu.

 

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Umut-Der Gıda Bankası Genel Sekreteri M.Nurullah Günaydın, Umut-Der de kaydı olan Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden Sünger ailesinin geçen hafta yaşanan sel nedeniyle mağdur olduğunu bu nedenle kendilerine yardım ettiklerini söyledi. Günaydın açıklamasının devamında, "Basına yansıyan 16.04.2012 tarihinde yağan sağanak yağmur nedeniyle evlerine su girmesi sonucu zaten kötü olan yaşam şartları ve mağduriyetleri bir kat daha artan Sünger Ailesi'ne Umut-Der olarak vakit kaybetmeden bu ailenin mağduriyetini yerinde tespit ettik ve gücümüz nispetinde mağdur aileye halı, mutfak malzemesi, battaniye ve gıda yardımında bulunduk" ifadelerini kullandı.

 

Günaydın, içinde meyve sebze sattığı kulübesinin belirsiz kişilerce ateşe verilmesi sonucu mağdur olan Hilal Mahallesinde ikamet eden ve Umut Der'de kaydı olan Seyithan G'ye de ihtiyacı nispetinde gıda yardımı yaptıklarını kaydetti.

 

Günaydın, bir başka mağdur aile ise Umut-Der de kaydı olan ve düzenli yardım verilen Yavuz Selim Mahallesinde ikamet eden Songur ailesidir. Ailenin başvurusu üzerine hayırseverlerin duyarlılığı ile çamaşır makinesi temin edip kendilerine teslim ettik."dedi.

 

Acil olarak yardıma muhtaç ailelerin mağduriyetlerini hayırseverlerin katkısı ile giderdikleri için mutluluk duyduklarını belirten Günaydın, bu tür mağdur ailelerin mağduriyetlerini giderme hususunda hayırsever halkımızdan maddi destek ve dualarını eksik etmemelerini temenni ettiklerini kaydetti. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir