• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
PAÜ`den dijitalleşmede yeni atılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Pamukkale Üniversitesi, e-öğrenme ile eğitim vizyonunda büyük bir yenilik başlatıyor. Yeni akademik yılda, dijitalleşme yolunda PETEK ve KAVDEM ile önemli bir adım atan Pamukkale Üniversitesi, Cisco Webex Teams platformu ve uzaktan eğitimle eğitime yeni bir boyut kazandırıyor. Bu yıl eğitimlere başlayan merkezleri PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ; beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı ile birlikte ziyaret etti.

HEM SUNUCUYU HEM DE KONUŞMACIYI AYRI AYRI GÖRÜNTÜLEYEN SİSTEM

KAVDEM bünyesinde kurulan Cisco Webex Teams videokonferans platformunda incelemeler yapan Rektör Hüseyin Bağ, sistem hakkında bilgi aldı. Hem sunucuyu hem de konuşmacıyı ayrı ayrı görüntüleyen sistemde ilk deneme yayını gerçekleştirildi. Kalite eğitimlerini canlı olarak verecek sistem ayrıca lisansüstü jürilerinde, şehir dışından katılacak öğretim üyelerinin bulundukları yerden jüriye katılabilmelerini de sağlayacak.

UZAKTAN EĞİTİMLERE YAKIN TAKİP

Rektör Hüseyin Bağ, Öğretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi`nde ilk kez gerçekleştirilen uzaktan eğitim derslerine katıldı. Canlı derslere katılım sağlayan öğrencilere iyi dersler temennisinde bulunan Bağ, bilim ve teknolojiyi buluşturduklarını belirtti. Rektör Bağ, “Pamukkale Üniversitesi, dijitalleşme hamlesiyle eğitim vizyonunu genişletiyor. Videokonferans ve uzaktan eğitim sistemlerimizle interaktif eğitimi ön plana alıyoruz. Değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayarak eğitimlerimize yeni bir boyut kazandırıyoruz.” dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir