• DOLAR 34.204
  • EURO 38.118
  • ALTIN 2907.096
  • ...
"Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Âlemi İslam İlişkileri Merkezi (TAİM) ile uluslararası Kudüs ve Filistin birliği tarafından İstanbul'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu başladı. 45 ülkeden 700'ü aşkın aydın, siyasetçi, entelektüel ve kanaat önderinin katılımıyla Bahçelievler'de bir otelde yapılan forumda, Filistin'deki siyasi gelişmeler ele alındı.

Foruma; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Hamas Hareketi Başkanı İsmail Heniyye, Yurtdışında Yaşayan Âlimler Birliği Başkanı Munir Şefik, Hamas eski Başkanı Halid Meşal, Beytülmakdis Derneği Genel Sekreteri Dr. Mohammed A. Adouni, Senegalli Tarihçi Dr. Muhammed Said başta olmak üzere yurt içi ve dışından birçok davetli katıldı.

Formun açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, Filistinlilerin sadece Kudüs, Filistin veya kendileri için değil, ümmet ve insanlık için mücadele ettiklerini söyledi.

Filistinlilerin mücadelesini desteklediklerini ifade eden Nebati, İslam dünyasında bir dirilişin başladığını ve bu dirilişe karşı kimsenin duramayacağını belirtti.

Nebati, "Kimse ümitsizliğe kapılmasın! Bu ülke ve millet ayağa kalktı ve diriliş başladı. Diriliş sadece Kudüs'te, Filistin'de değil dünyada başladı. Dirilişe hiç kimse ama hiç kimse durduramayacak." dedi.

Ablukanın sadece Gazze'de değil Türkiye'de de yaşandığını hatırlatan Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Gazze'yi abluka altına almakla kalmıyorlar. Özellikle Türkiye'de operasyonlar yapmaya çalışıyorlar. Bir tarafta gezi olayları 17-25 Aralık ardından 15 Temmuz. Ümmet diriliyor, önünde duracak hiçbir şey yoktur. Bu ümmete beraber yürüyor. Gazze'deki kardeşlerimiz, abluka altında kalan kardeşlerimiz şehit olan kardeşlerimiz, yaralanan kardeşlerimiz direnişi sembolleridirler.  İslam coğrafyasında kan akıyor ama emin olun bu kan bizi besleyecek. Allah'ın izni ile Kudüs ve Filistin, dirilişin sembolü olarak ayağa olacak.  Buradan çok net olarak söylüyorum; Türkiye'nin duruşunu, Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu güçlü iradeyi belki birileri görmek istemeyebilir, ya da habersiz olabilir ama buradaki dostlarımıza söylüyorum. Bu ülkenin Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli konularından bir tanesi Kudüs,  Filistin ve İslam ümmetidir. Dünya beşten büyüktür dendi ve Allah'ın izniyle dünyanın beşten büyük olduğunu hep beraber görüyoruz ve gösteriyoruz. Atılan adımlar sıklaşıyor ve adımların gücü dünyayı sarsıyor. Çocuklarını şehit olmak için doğuran İslam ümmetinin kadınlarının olduğu yerde kimse karşımızda duramayacak. Annesinin karnında şahadetin ne olduğunu hisseden ve her gün Lailaillallah Muhammeden Rasulullah kelimesini duyan bir bebek, emin olun doğduktan sonra Gazze, Filistin, Kudüs için ümmet için şehit olmaya hazırdır. Bu ümmetin Gazze'de şehit olan kardeşlerimize can borcu vardır. Çünkü orada ölen kardeşlerimiz sadece Gazze için değil, bizim için şehit oluyorlar." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir