• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Erdoğan`dan ABD`ye: Asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'ne katıldı. General İhsan Alper Kışlasında düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, "Tarih boyunca milletimizin başı ne zaman sıkışsa, erkeğiyle kadınıyla, 7'den 70'e hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'den Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde işgal hareketlerine ve Kurtuluş Savaşımıza kadar bunun pek çok örneği vardır. En son 15 Temmuz'da millet olarak topyekûn kıyama kalktık. Bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize göz diken FETÖ ihanet çetesi mensuplarını, darbeye kalkıştıkları gecenin karanlığına, hep birlikte gömdük. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz, o günden beri zaferden zafere koşuyor. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına, tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz." diye ekledi.

"Yakın çevremizde güya dünyanın en zengin ülkeleri var"

Siyasi ve ekonomik olarak hedeflere güvenle yürüyebilmek için mutlaka ciddi bir askeri gücün bulunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bazı Arap ülkelerini işaretle, "Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Yakın çevremizde güya dünyanın en zengin ülkeleri var. Ama siyasi ve askeri güçleri olmadığı için itibarları da yok. Aynı şekilde jeopolitik olarak kritik bir siyasi aktör oldukları halde diğer şartları sağlayamadıkları için sürekli birilerinin güdümüne girmek zorunda kalan ülkeler bütünüyle bulunduğunu görüyoruz. Kâğıt üzerinde çok büyük asker ve silah sahibi olup da ekonomik ve siyasi yetersizlikleri sebebiyle sürekli istiskale maruz kalan ülkeler de mevcut." dedi.

"Asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz"

Konuşmasının devamında, "Önümüze çıkartılan engeller ne olursa olsun, ya bir yol bulacak, ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aşacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına da işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasette bunu yapacağız. Ülkemize verdikleri sözleri, gerçekten çok komik sebeplerle tutmayanlara, yine çok komik sebeplerle bize yaptırım uygulamaya kalkanlara, asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz. Ekonomide bunu yapacağız. Bize kapatılan her kapıya karşılık on kapıyı açarak bize çıkartılan her zorluğa karşılık on kolaylığı devreye sokarak yatırımlarımızı sürdürmeye, ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. Askerî alanda bunu yapacağız. Savunma sanayimizi güçlendirerek askerlerimizi en iyi eğitimle yetiştirerek, sahada cesaret ve vicdan timsali olarak, varlığımızı yaygınlaştırarak, hedeflerimize yürüyeceğiz." (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir