• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Türkiye genelinde başlatılan "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı" kapsamında karar alan Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kentteki sanayici ve iş adamları ile esnaf odalarının temsilcileri kampanyaya tam destek verdiler.

Hazine ve Maliye Bakanlığının "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı" kapsamında enflasyona karşı yüzde 10 indirim kampanyası Gaziantep'ten başladı. İl genelinde faaliyet gösteren esnaflar ve sanatkarlar, yüzde 10-35 arasında değişen oranda indirime gitme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi de sosyal tesislerinde yüzde 10 indirimle kampanyaya destek verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odası ile Gaziantep Ticaret Odası ve ilgili oda başkanlıklarınca başlatılan ortak çalışma da kurumlar yapılan hizmet ve çalışmalara yüzde 10 ve 35 oranında indirime gitti.

Toplantıda, hemen hemen tüm sektörlerdeki yüzde 10 indirim kararı alınırken, yemek sektörü yüzde 15, ayakkabı sektörü yüzde 20, oto bakım onarım sektörü yüzde 25, hediyelik eşya sektörü temsilcileri ise yüzde 30 indirim yapmayı taahhüt etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Belediye Meclis Salonu'nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Şahin, Enflasyonla Topyekun Mücadeleye ilk destek veren şehrin Gaziantep olduğunu belirterek, "Büyükşehir olarak faturalarımıza yüzde 10 indirim yapıyoruz." dedi.

Şahin, Türkiye'nin 2011 yılında tüm makro dengelerin oturduğu artık dünyanın 10'uncu ekonomisine yaklaştığı bir anda önce Gezi olayıyla, sonra 17-25 Aralık operasyonuyla emniyet ve hukuk darbesine maruz kaldığını belirterek, 15 Temmuz hain darbesinin hiç unutulmaması gerektiğini söyledi.

"81 ile ilk mesajı biz verdik"

15 Temmuz'da muradına eremeyenlerin ağustos ayından itibaren milletin cebine dokunmak üzerine başlatılan spekülatif hareketleri kapsayan süreci yaşattıklarını belirten Şahin, "Hazine ve Maliye Bakanı tarafından başlatılan kampanya ile makro dengedeki 81 ili ilgilendiren enflasyonla mücadelenin fitili yakıldı. Yüzde 10 gönüllü olarak bu mücadelede ildeki sektör temsilcilerinin hızlı bir biçimde 'ben de varım' demesi çok önemlidir. Kampanyayı duyan Gaziantep Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarları Odası ve diğer kurumlardan yoğun bir biçimde telefon almaya başladım. Gerçekten sizinle onur duyuyorum. Bu değerler üzerinden o kadar hızlı destek veriyorsunuz ki anlatamam, meclis çatısı altında 81 ile ilk mesajı biz verdik, bu mücadelede örnek olduk, lider olduk. İyinin güzelin gayretinde olduk." dedi.

"Aslında her duruş bir kahramanlıktır"

Esnafın yanında olacaklarını belirten Şahin, "Ne kadar zor şartlarda ürettiğinizi biliyorum. Ne kadar zor şartlarda rekabet ettiğinizi biliyorum. Hepimiz zaman ve mekanın şahitleriyiz. Duruş çok önemli, duygu çok önemli. Aslında bugün bir duruş, bir duygu gösteriyorsunuz. Birbirimize ne kadar sıkı bir biçimde bağlı olduğumuzu gösteriyoruz. Biz büyük milletiz ve büyük millet olmak demek büyük kahramanlıklar demektir. Aslında her duruş bir kahramanlıktır. Sizin bugünkü duruşunuz şehitlerimizin ruhunu uygun bir biçimde 'ben de imkanlar ölçüsünde bir duruş gösteriyorum' demektir. Bu çok kolay değildir ve bir başkanınız olarak ben de bu duruşunuzun yanındayım. Büyük fotoğrafa bakıldığında aslında dünyaya 'Dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi hedefimiz hâlâ devam ediyor. Siz ne yaparsanız yapın bizler güçlü bir biçimde kader birliği yaparak yolumuza devam edeceğiz' mesajı veriliyor." ifadelerini kullandı.

"Hep birlikte topyekun bu mücadeleyi yapmamız gerekiyor"

Büyükşehir Belediyesi olarak halka sunulan hizmetlerde faturalarda yüzde 10 indirime gidildiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"81 ilden ilk kez bir büyükşehir olarak meclisin çatısı altında toplanarak, safları sıkılaştırarak birlik ve beraberlik gösteriyorsak aslında bizlerin kolay gazi olmadığımızı gösteriyor. Her alanda enflasyonla mücadelede 'ben varım' demeniz bu şehirde pahalılıkla ilgili mücadelenin başlangıcı da olacaktır. Her şey gönülde, vicdanda ve sevgide başlıyor. Bu duruşu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Enflasyonla mücadele yaptığımız zaman milletin cebine dokunmadığınız zaman Allah'ın izniyle bizler önümüzdeki tüm engelleri aşarız. Hem ekonomik makro dengeleri hızlı biçimde dengeye oturtacağız hem de insanın yaşamına dair tüm kolaylıkları da sağlayacağız. Aslında bugün herkese insana dönük sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti gösterirdik. Bizler de büyükşehir olarak halkımızla sunulan hizmetlerde faturalarda yüzde 10 indirime gidiyoruz. Bu indirimi sizlerden bekleyip biz yapmazsak yanlış olur. Hep birlikte topyekun bu mücadeleyi yapmamız gerekiyor."

Gaziantep Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise zamanın birlik beraberlik zamanı olduğunu belirterek kampanyaya destek veren sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkan Vekili Uğur Acıoğlu da Gazianteplilerin kenetlenerek, kampanyanın başarıya ulaşması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Toplantıda, sektör temsilcilerine iş yerlerine asmaları için hazırlanan ilanlar dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)