• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...

Van Tekstil Kent'te 15 yatırımcının bir araya gelerek kurduğu Dostluk Grubu Tekstil AŞ.'nin 500 kişiye istihdam sağlayacak tekstil fabrikası açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, sadece Van'a değil, tüm Türkiye'ye moral verecek, moral olacak önemli bir yatırımı hizmete açmış olduklarını söyledi.

Yatırımcılara teşekkür eden Zorluoğlu, "Tekstil kent bir başarı hikâyesidir. Hakikaten Türkiye'nin başka yerlerinden denenmiş ama hiçbiri Van kadar başarılı olmuş bir proje yok. Bu bakımdan tekstil kent Türkiye'de örnek teşkil edebilecek önemli istidam ve yatırım projesidir. Hedefimiz burada birinci etabında 25 bin kişiye istihdam sağlamak. Bugün hizmete açacağımız yeni yatırım inşallah hedefimize daha da yaklaştıracak. Burada en az 500 genç bayanın, genç erkeğimizin istihdam edileceğine inşallah kısa zaman da şahit olacağız." diye konuştu.

Van'a 2'nci Tekstil Kent müjdesi

Tekstil kent birinci etapta böyle bir çalışma ortaya çıkınca, bunun devam etmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen Zorluoğlu, bu kapsamda 2018 yılı Kalkınma Ajansının "Tekstil Kent 2" projesini ortaya koyduklarını belirtti.

Zorluoğlu, "İnşallah birkaç gün içesinde Tekstil Kent'in içinde yine yaklaşık 80 dönümlük bir alanı Valiliğimize veriyorlar. Bu alanda Kalkınma Ajansımızın maddi olarak inşallah alt yapıyı tamamlayacağız. Elektriğini, suyunu, kanalizasyonunu, doğalgazını ve diğer aydınlatma işini ve yol çalışmalarımızı yapacağız. Burayı parsel parsel olacak hale getirip, inşallah Tekstil Kent 2 olarak yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız. Bu defa binaları yapmayacağız çünkü elde etiğimiz bilgi gösterdi ki tekstilci arkadaşlarımız ve yatırımcılarımız yapıları kendileri yapmak istiyorlar kendi ihtiyaçlarına en uygun şekilde planlayıp inşallah inşa edecekler. Tekstil Kent, Allah'ın izniyle birkaç sene içinde 4 ile 5 bin kişinin istihdam edilebileceği bir alana dönüşecek." şeklinde konuştu.

"5 yüz kişilik yöre insanına istihdam sağlayacaktır"

Dostluk Grubu Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Gümüşkaya, ise tekstilin 4 bin metre kare kapalı alana sahip olduğu, yaklaşık olarak 7 milyon TL yatırımla gerçekleştiğini ve günlük olarak 3 bin adet gömlek üretim kapasitesiyle hizmet vereceği bilgisini paylaştı.

Programa Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti Van Eski Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van TSO başkanı Necdet Takva, kurum amirleri ve yatırımcılar katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)