• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
"Muş`ta eğitim ve araştırma hastanesi için hazırlık yapılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesindeki Ameliyathane Hizmetleri Programının öğrencilerine hizmet verecek Uygulama Laboratuarının açılışı MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Laboratuar açılışında konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Başbakanlık yaptığı dönemde sözünü verdiği ve yakında yatırım bütçe planına alınması beklenen eğitim ve araştırma hastanesi için hazırlık yapıldığını söyledi.

Üniversitede yeni açılan bu alanın birçok Meslek Yüksek Okulu'nda olmayan bir alan olduğunu belirten Polat, "Burada öğrenci kardeşlerimiz bizzat uygulamaların içerisinde yararlanacaklar. Malumunuz olduğu üzere Sayın Binali Yıldırım beyefendi tarafından Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yapılacağına dair bize bir söz verilmişti. Bununla ilgili çalışmalar da yapılıyor, son aşamaya gelindi. Yatırım bütçe planına da yakında dahil edilecek İnşallah. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılırken üniversitemizde buna hazırlık olmak üzere yapılan işlerden bir tanesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun açılması. Elhamdülillah bunu açtık." ifadelerini kullandı.

Kentte Sağlık Lisesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulunun bulunduğuna değinen Polat, "Dolayısıyla bundan sonraki aşama Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilin sağlıkla ilgili, sağlık eğitimi ile ilgili, akademik alt yapısı ile ilgili potansiyelinin artırılması. Bu potansiyel arttırıldığı zaman ileride daha iyi müjdeleri ilimize verebiliriz. Bu anlamda Meslek Yüksek Okulu'ndan hem de yüksek okuldan bize gelen talepler her ne olursa bütçe imkânlarımızı biraz zorlayarak diğer yerlerden buraya aktararak yeni yatırımlar yapmaya çalışacağız. İnşallah öğrenci kardeşlerimiz buradan mezun oldukları zaman bizim çoğunlukla şikâyet ettiğimiz kalifiye ara eleman eksikliğini giderecekler." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir