• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yetim ve muhtaç öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği kentin Haliliye ilçesinin merkezlerinden biri olan Topçu Meydan'ında yetim ve muhtaç öğrenciler yararına kermes açtı. Halkın büyük ilgi gösterdiği ve 14 Ekim'e kadar sürecek kermeste, gıdadan zücaciyeye, giyimden kitaplara ve hırdavat eşyalarına kadar birçok ürün bulunuyor.

Düzenlenen kermesle ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Çelik, açtıkları kermesin 08.00-20.00 saatleri arasında açık olacağını, gelirinin tamamının mağdur ve ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

40 tane yetim öğrencinin okul ihtiyaçlarının olduğu ifade eden çelik, "Biz bu kermesi senede bir yapıyoruz. Şu an bizim 40 tane yetim ve fakir öğrencimiz var. Onların kırtasiye, servis vb. ihtiyaçlarını karşılamak için biz bu kermesi düzenledik. Kermesimizde giyim, oyuncak ve ağırlıklı olarak Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerini sergiliyoruz. Bu şekilde halkımıza da hizmet ediyoruz. Yemeklerimiz, derneğimizin gönüllüleri tarafından hazırlanıp buraya getiriliyor. Vatandaşlarımızdan da katkı sağlamak için kimi yemek kimi ise giyim, zücaciye, kitap vb. eşyalar alıyor. Kermesimiz, 7 gün halka açık olacak. Bütün Urfa halkını ve hayır sahiplerini, fakir öğrencilerine destek olması için kermesimize bekliyoruz." dedi.

"Bu kermes muhtaç ailelere bir nebze de olsa katkı olacaktır"

Kermesten elde edilecek gelirin tamamının fakir ve yetim öğrencilerin okul ihtiyacında harcanacağını ifade eden dernek gönüllülerinden Kudret Ünel, "Kermesiz ana hedefi yardımdır. Buradan elde edilecek giderler, fakir ve yetim öğrencilere gidecek. Yardıma muhtaç olan yetim ve muhtaç çocukların aileleri kiraya oturuyorsa kiraları verilecek, elektrik ve su faturalarının ödenme ihtiyacı varsa ödenecektir. Gıda ihtiyacını karşılanacaktır. Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği'nin muhtaç ailelere gıda kolisi, giyecek, yakacak yardımları oluyor. Mümkünse maddi destek veriliyor. Bunlara bizlerde şahit oluyoruz. Yardım edilen ailelerin mağduriyetleri gerçekten de kötüdür. Bu vesileyle bu kermesin muhtaç ailelere bir nebzede olsa katkısı olacağını ümit ediyorum." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar, Mustafa Gül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir