• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Sivillerde silahın en çok olduğu ülke
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya çapında sivillerin tam olarak ne kadar silaha sahip olduğunu bilmek güç olsa da, bütün tahminlerde ABD 265 milyonla önde gidiyor. Harvard Üniversitesi araştırmacılarının 2017'deki çalışmasına göre 2015 yılında ülkede 265 milyon sivilin silahı vardı.

Federal yasalar, lisanslı silah satıcılarının sattıkları her silahta müşterilerin geçmiş kontrolü yapmasını gerekli kılıyor. FBI'ın Ulusal Suçlu Geçmiş Kontrol Sistemi bu kontrolleri yerine getiriyor ve Amerika'daki silah satışları için genelde barometre olarak kullanılıyor.

Ama birçok eyalet, silah satışlarında geçmiş taramasını gerekli görmüyor. Bu yasal boşluk birçok Amerikalının silah alabilmesine olanak sağlıyor.

Silah kontrolüne kim karşı çıkıyor?

Ulusal Tüfek Derneği (NRA), ABD'de her türlü silah kontrolüne karşı çıkıyor ve silahların ülkeyi daha güvenli yaptığını savunuyor.

Kongre üyelerini etkileyebilecek bütçeye sahip olan Ulusal Tüfek Derneği, özellikle Cumhuriyetçilerin tabanından destek görüyor.

Dernek, silah politikalarını desteklemek için yılda ortalama 3 milyon dolar harcıyor.

Dernek bunlar dışında silah kontrolüne karşı olan siyasetçilerin seçim kampanyalarına da milyonlarca dolar harcıyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir