• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`Bitlis Tanıtım Günleri` için büryan etleri hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda 11- 14 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Bitlis Tanıtım Günleri için hummalı çalışma başladı. Tanıtım günlerine gelecek vatandaşlara verilecek olan Bitlis'in yöresel yemeği büryan kebabı için etler özenle hazırlanıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitlis'in en köklü kasaplarından olan ve üçüncü kuşaktan bu yana bu mesleği sürdüren Turgay Mermut, İstanbul'da düzenlenecek olan 'Bitlis Tanıtım Günleri' için büryan kebabı etini hijyenik bir ortamda, özenle hazırladıklarını belirtti.

Mermut, "Bu mesleği üçüncü kuşak olarak yapıyoruz. Bize dededen kalma bir meslektir. Hayvanları kendi çiftliğimizde yetiştiriyoruz. Oğlakken bunları yaylaya sürüyoruz. Kekik, yaprak, meşe ağaçlarının yapraklarıyla yetişen hayvanlardır. Kesinlikle hayvanları organik olarak yetiştiriyoruz. Büryan kebabı olması için hazırlıyoruz. Doğal olarak et üretim konusunda sadece Bitlis'te değil, Türkiye'de de tek olduğumuzun kanaatindeyim. Bu konuda da iddialıyız. Mesleğimizi en iyi yapmak için çabalıyoruz." dedi.

Hazırladıkları etleri İstanbul'da yapılacak olan Bitlis Tanıtım Günleri için göndereceklerini dile getiren Mermut, Bitlis'te büryan kebabı yapanların etlerini kendileri temin ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Özel olarak yetiştirdiğimiz hayvanlarımız, belli bir işçilik aşamasından geçtikten sonra İstanbul'a göndereceğiz. Sizlerde gördüğünüz gibi kesim ortamından, büryan kebabı olana dek yaşanan tüm aşamalar hijyenik bir ortamda ve veterinerler kontrolünden geçirilerek yapılıyor. Aynı zamanda bize ait büryan salonumuzda vardır. Yaklaşık 30 yıldır büryan satıyoruz. Fakat tüm büryancıların etini biz temin ediyorum. Mermut ailesi olarak işimiz budur. Çiftliklerimizde hayvan yetiştirip Bitlis halkına sunuyoruz. Kesinlikle dışarıdan gelen hayvanımız yoktur. Tamamen kendi yetiştirdiğimiz hayvanlarımızdır."

Son olarak Mermut, kesimi yapılan hayvanların günlük olarak özel veterinerlerin kontrolünden geçildiği, tüm sağlık kontrollerinin yapıldığının altını çizerek vatandaşların gönül rahatlığıyla işletmelerinden et alıp yiyebileceğini ifade etti.

Ufuk Mermut ise İstanbul'da yapılacak olan 'Bitlis Tanıtım Günleri' için büryan kebabı etini özenle hazırladıklarını dile getirerek tesislerinden ürettikleri etlerin tamamen organik olduğunu söyledi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)









 

Bu haberler de ilginizi çekebilir