• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
İşgalin adı değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararı kamuoyunun işgal rejiminin yerleşimci politikasını eleştirmesi üzerine Siyonist rejim farklı bir strateji geliştirdi. Rejim, Filistinlilerin topraklarına yeni konutlar inşa ederken var olan yerleşim alanlarını ‘genişletme` amacında olduğunu ifade ediyor.

"Büyük yerleşim birimine 'ana', yenisine 'yavru' diyor"

Filistin Arap Araştırmaları Derneği Haritalar Müdürü Halil Tüfekçi, İsrail işgal rejimi hükümetinin uluslararası toplumun eleştirilerine maruz kalmamak için yeni yerleşim birimi inşa etmeyi duyurmaktan kaçındığını, bunun yerine yeni yapılan yerleşim birimlerinin mevcut olanların bir parçası olduğunu iddia ettiğini belirtti.

İsrail'in yeni Yahudi yerleşim birimlerini "yumurtlama" politikasıyla duyurmadan inşa ettiğini vurgulayan Tüfekçi, şunları söyledi:

"İsrail açık bir şekilde mevcut yerleşim birimlerinin yanında yumurtlama politikasıyla yenilerini inşa ediyor. Büyük yerleşim birimine 'ana', yenisine 'yavru' yerleşim birimi diyor."

Tüfekçi, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Eli Yahudi yerleşim birimini örnek vererek, "Eli'nin çevresinde Eli-1 ve Eli-2 adlarında iki yeni yerleşim birimi inşa edildi. Aynı şekilde işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Talmon Yahudi yerleşim birimi çevresindeki yapılaşmayı da örnek verebiliriz." dedi.

Yerleşim birimlerini genişletme aldatmacası

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini takip eden İsrailli sivil toplum kuruluşu Barış Şimdi Hareketi'nin eski başkanı Yariv Oppenheimer da yaptığı açıklamada, İsrailin uluslararası toplumu kandırdığını ve işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini sürdürdüğünü vurguladı.

İsrail rejiminin uzun yıllar boyunca bu "aldatma" politikasını uygulayarak yeni yerleşim birimleri inşa ettiğini belirten İsrailli insan hakları aktivisti, şöyle devam etti:

"Öyle ki İsrail bazen mevcut Yahudi yerleşim birimlerine bir veya iki kilometre mesafede yeni yerleşim birimleri inşa etti. Tabii bu yeni yerleşim birimlerine yeni isimler verilmiyor ve sanki yakınındaki mevcut yerleşim biriminin bir parçasıymış izlenimi oluşturuluyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir